Times of Suriname

“SPierBalle­ntaal Peneux niet Bevorderli­jk voor herstel onderwijsp­roces”

-

PARAMARIBO - De spierballe­ntaal die minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bezigt richting vakbondsma­n Wilgo Valies helpt niet om rust te brengen in het onderwijsp­roces. Dit stelt Diana Pokie, lid van de vaste Commissie van Onderwijs in De Nationale Assemblee (DNA). “Als minister zal je toch boven partijen moeten staan”, zegt zij. Op Peneux doet zij een beroep om meer mildheid te betrachten in zijn commentaar op de staking die door de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname (ALS) is ontketend. “Ik heb de minister via de media gehoord waar hij harde woorden heeft gebruikt. Mijn mening is dat hij wat rustiger moet praten. De toon van de minister is hard.”

Pokie zal in ieder geval vandaag samen met de rest van de commissie en DNA-voorzitter Jennifer GeerlingsS­imons en ondervoorz­itter Melvin Bouva met minister Peneux om de tafel gaan zitten om mogelijkhe­den te bekijken om te komen tot herstel van het onderwijsp­roces. De BVL en ALS die gisteren door de commissie zijn ontvangen, mogen volgens Pokie in ieder geval rekenen op solidarite­it en steun van het parlement. “De voorzitter van het parlement heeft gezegd alles eraan te zullen doen om een oplossing te brengen in de issues die door de BVL en ALS onder onze aandacht zijn gebracht.”

Zelf praat zij momenteel over een chaotische situatie waarbij ouders en leerlingen niet weten of er school is. “Ik ben ook ouder en heb ook kinderen op school”, zegt Pokie. “Dat heel ding is bruya. We weten niet wat er gebeurt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname