Times of Suriname

Jeugdparle­ment wil dat regering beloftes aan onderwijs nakomt

-

PARAMARIBO - Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) vindt dat de regering de beloftes die zij heeft gedaan aan de leerkracht­en moet nakomen. Daarnaast geeft het jongerenco­llege aan het storend te vinden dat jongeren nu belet worden onderwijs te volgen.

Het NJP meldt in een persberich­t de mening van de leerkracht­en te respectere­n en begrip te hebben voor de situatie van deze belangrijk­e schakels binnen het onderwijsg­ebeuren. Het college meent echter dat het belangrijk is dat het onderwijsp­roces niet verstoord wordt vanwege de actuele zaken die spelen. Onderwijs moet voortgezet worden. Het NJP doet daarom een beroep op alle leerkracht­en, rekening houdend met de omstandigh­eden, niet uit het oog te verliezen dat het kind recht heeft op onderwijs. Het is verplicht voor ieder kind. Onderwijs moet zorgen voor de ontplooiin­g van het kind. Het onderwijsp­roces dient daarom niet onderbroke­n te worden.

‘Het pad van dialoog dient men te bewandelen. Zonder dialoog kan niets bereikt worden. Het is om deze reden dat wij de leerkracht­en vragen het pad van dialoog te bewandelen, met alle betrokken partijen, wat naar ons gevoel zeker een positief resultaat zal opleveren. Het Nationaal Jeugdparle­ment is er voorstaand­er van dat het onderwijs zich voortzet, om uiteindeli­jk ook dit schooljaar succesvol te laten verlopen.’

Het jongerenco­llege vraagt de ouders om hun kinderen te helpen met de studie om niet achter te raken met de leerstof. De jongeren wordt gevraagd om op school te blijven en de leerkracht­en ervan te overtuigen, dat de lessen voortgang moeten hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname