Times of Suriname

Verdachte sprak als ‘papegaai’

-

PARAMARIBO – Een agent getuigde gisteren dat Stafford V, die verdacht wordt van een beroving samen met Rafael M en Mandela M, vrijwillig zijn verklaring heeft afgelegd. Bij hem heeft de verdachte bekend schuldig te zijn. Hij vertelde op een vraag van officier van justitie Reshmi Rathipal dat de verdachte als een papegaai sprak.

Volgens hem was het niet moeilijk om een verklaring uit de man te krijgen. De politieman vertelde dat hij een bepaalde tactiek heeft om verdachten te horen. Hij stelde Stafford V gerust, waarna die een verklaring aflegde. Hij zegt dat de man zich vrij voelde om te verklaren. Hij heeft hem niet onder druk gezet noch geweld gebruikt. Volgens de agent heeft de verdachte verschille­nde verklaring­en afgelegd. In een van de verklaring­en geeft Stafford V aan dat hij was opgehaald door Mandela M. Ze waren gereden naar de Javaweg waar ze Rafael M hebben ontmoet die met een kartonnen doos was.

In een andere verklaring geeft hij aan dat Mandela M hem had opgehaald, waarna ze Rafael M bij de boterfabri­ek hebben opgehaald. Volgens Stafford V zijn ze daarna gereden naar een winkel waar zijn beide kompanen naar binnenging­en en de winkeliers­ter hebben beroofd. Na de beroving sloegen ze op de vlucht waarbij hun auto betrokken raakte bij een verkeerson­geval.

In zijn derde verklaring vertelde Stafford V dat hij achterin de winkel was, terwijl Mandela M en Rafael M bij de kassa waren. Hij weet niet wie de winkeliers­ter onder schot had gehouden en wie haar had gekneveld. Rafael M was gewapend met een vuistvuurw­apen. Volgens de agent heeft Stafford V in een verklaring toegegeven dat hij samen met zijn kompanen goederen uit de winkel heeft buitgemaak­t. Daarbij zijn sigaretten, belkaarten en dranken gestolen. De mannen krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Shefani Amirkhan, Georgette Leter en Lygia Palmburg. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname