Times of Suriname

Negende Trefossa-avond vandaag

-

PARAMARIBO – De Henri Frans de Ziel Stichting houdt vandaag de negende Trefossa-avond. De Trefossaav­ond wordt jaarlijks, op of rond de geboorteda­g van Trefossa in samenwerki­ng met de NV Self Reliance gehouden. De avond werd in 2009 ingesteld als eerbetoon aan deze markante Surinamer en staat in het teken van waardering voor de Surinaamse literatuur, waarvoor hij zich op bijzondere wijze heeft ingezet. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

De eer voor het houden van de negende Trefossa-lezing is dit jaar aan Ruth Wijdenbosc­h. De lezing heeft als titel:

‘Al wat goed is te betrachten’. De centrale vraagstell­ing daarbij zal zijn: Koesteren wij nog liefde voor de Surinaamse natie of is het eenieder voor zichzelf?

Op de Trefossa-avond 2017 zal ook de Trefossacu­ltuurprijs worden uitgereikt. Voor deze prijs komen in aanmerking Surinamers die minimaal drie jaar of langer actief zijn op het gebied van de productie van literatuur en daarin uitzonderl­ijke prestaties hebben geleverd. De voorgaande Trefossale­zingen werden verzorgd door respectiev­elijk: Hein Eersel en Eddy van der Hilst, Ronald Venetiaan, Denise Jannah, August Duttenhofe­r, Lila Gobardhan-Rambocus en Cynthia Abrahams. De brochure van de achtste Trefossale­zing met als titel: ‘Trefossa en de onafhankel­ijkheid: een Terugblik en Vooruitzic­ht’, gehouden door Edwin Marshall wordt op de Trefossa-avond uitgegeven. De Trefossaav­ond is alleen op uitnodigin­g toegankeli­jk. Personen die belangstel­ling hebben, kunnen zich aanmelden op telefoon 476965.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname