Times of Suriname

Suarez en Enrique pleiten voor contractve­rlenging Messi

-

VOETBAL - FC Barcelonaa­anvaller Luis Suarez en trainer Luis Enrique hebben ervoor gepleit dat de clubleidin­g van de Catalanen het contract van Lionel Messi zo snel mogelijk verlengt.

“Wat je bij Messi moet doen, is hem een nieuw contract geven, niet je gezonde verstand gebruiken”, aldus Suarez woensdagav­ond na de 3-1 zege van Barcelona op Athletic Bilbao in de Spaanse beker.

De Uruguayaan reageerde daarmee op de woorden van Oscar Grau. De algemeen directeur van de Spaanse topclub zei eerder op woensdag dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het langer vastleggen van Messi, die nog tot medio 2018 onder contract staat in Camp Nou. Het probleem is dat Barcelona, dat dit seizoen werkt met een recordbudg­et van 695 miljoen euro, een salarisbep­erking heeft en recent al de contracten van Suarez en Neymar heeft verlengd. “Barcelona moet de situatie analyseren en het gezond verstand gebruiken’’, stelde Grau.

Messi verdient naar verluidt ongeveer 22 miljoen euro per jaar. De salarissen van de andere steraanval­lers Suarez en Neymar zouden in hun Lionel Messi heeft zijn contract nog niet verlengd bij Barcelona. Luis Suarez en trainer Luis Enrique pleiten bij de club zodat er gewerkt aan de contractve­rlenging van de Argentijn. (foto: Xinhua) nieuwe contracten, met een looptijd tot de zomer van

2021, opgetrokke­n zijn naar

25 miljoen euro.

De Argentijn zal niet minder willen verdienen dan zijn collega’s, maar de financial fair play-regels van de UEFA schrijven voor dat de spelerssal­arissen niet meer dan 70 procent van het totale budget van een club mogen bedragen. Enrique benadrukte na het duel met Athletic, waarin Messi zijn club een kwartier voor tijd naar de kwartfinal­es schoot door uit een vrije trap de 3-1 te maken, nog maar eens het belang van zijn vedette.

“Ik weet niet wat de directeur gezegd heeft, maar laat me een wedstrijd zien waarin Messi niet beslissend is geweest”, zei de trainer.

“Ik weet niet wat de statistiek­en zijn, maar ik heb wel verstand van voetbal en ik weet dat we allemaal hier nog heel veel jaren willen genieten van Messi. Niets anders doet er toe voor mij.”

(NS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname