Times of Suriname

Contador voelt zich niet oud

-

WIELRENNEN - Ook het wielerjaar 2017 staat voor Alberto Contador volledig in het teken van de Ronde van Frankrijk. Het feit dat de Spanjaard inmiddels 34 jaar is en dat er slechts vier renners zijn die op die leeftijd of ouder erin geslaagd zijn de Tour te winnen, zegt hem niets. “Als mensen zeggen dat het vanwege mijn leeftijd het steeds moeilijker wordt de Tour te winnen, motiveert me dat extra”, zegt Contador in een interview met Cyclingnew­s.

“Waar het vooral om gaat op dit moment zijn de resultaten van tests, waarin ik zie dat ik nog steeds het niveau heb om te winnen. Ik ken de statistiek­en over leeftijd, maar besteedt er geen aandacht aan.’’ Cadel Evans was in 2011 de laatste Tourwinnaa­r op leeftijd: 34.

Contadors seizoensop­bouw bij zijn nieuwe ploeg TrekSegafr­edo is vrijwel identiek aan die van vorig jaar. Vorig jaar, toen nog in dienst van Tinkoff, won hij een rit en werd derde in de Ronde van de Algarve. Hij werd tweede achter Geraint Thomas in Parijs-Nice en ook tweede achter Nairo Quintana in de Ronde van Catalonië. Het voorjaar sloot Contador toen af met zijn vierde eindoverwi­nning in de Ronde van Baskenland.

Enig verschil is dat hij dit jaar de Ronde van Andalusië verkiest boven de Algarve. Na ‘Baskenland’ rijdt Contador voor de Tour enkel nog het Critérium du Dauphiné. In 2016 won hij er, hoewel de Franse rittenkoer­s puur als voorbereid­ing gold, de proloog en hij droeg vier dagen de leiderstru­i.

Bij zijn nieuwe ploeg kan hij in de bergen onder meer op steun rekenen van Bauke Mollema en Jarlinson Pantano. “Het is een sterke ploeg voor de Tour. Het geeft me vertrouwen.”

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname