Times of Suriname

Portland trakteert Cleveland op dikke nederlaag

-

BASKETBAL - Portland Trail Blazers heeft in de NBA titelhoude­r Cleveland Cavaliers een forse nederlaag bezorgd. Trail Blazers was in eigen huis met 102-86 te sterk voor de kampioenen, die zich niettemin handhaafde­n aan de kop van de Eastern Conference.

C.J. McCollum was bij Trail Blazers het best op dreef met 27 punten, Allen Crabbe maakte er 24. Cavaliersv­edette LeBron James bleef steken op 20 punten en 11 rebounds. Dat was niet genoeg om zijn team, dat al in het eerste kwart op achterstan­d kwam, terug in de wedstrijd te helpen.

Russell Westbrook heeft de basketball­ers van Oklahoma City Thunder met zijn achttiende triple double naar de zege geleid in de NBAwedstri­jd tegen Memphis Grizzlies: 103-95. Westbrook was in de eigen Chesapeake Energy Arena goed voor 24 punten, 13 rebounds en 12 assists. De 28-jarige guard heeft dit seizoen nu in achttien van zijn veertig wedstrijde­n in de dubbele cijfers gescoord in de drie belangrijk­ste statistisc­he categorieë­n. Daarmee evenaart Westbrook zijn aantal van vorig seizoen, toen hij een persoonlij­k record neerzette en de meeste triple doubles noteerde in de NBA sinds Los Angeles Lakers-legende Magic Johnson in het seizoen 1981-1982. Thunder speelt deze jaargang nog 42 wedstrijde­n in het reguliere seizoen.

Westbrook heeft momenteel gemiddelde­s van 31,2 punten, 10,6 rebounds en 10,4 assists. Hij kan de tweede NBA-speler worden na Oscar Robertson in 1961-1962 die gemiddeld een triple-double scoort in een heel seizoen. NBA-legende Robertson heeft met 41 triple-doubles in die jaargang ook het NBArecord in handen.

Zelfs de 33 punten van James Harden konden niet voorkomen dat Houston Rockets met 119-105 verloor van Minnesota Timberwolv­es. Rockets had negen wedstrijde­n op rij gewonnen, maar aan deze mooie serie kwam in Minneapoli­s een einde. Andrew Wiggins was met 28 punten topscorer namens het thuisteam.

Philadelph­ia 76’ers-New York Knicks: 98-97, Boston Celtics-Washington Wizards: 117-108 en LA ClippersOr­lando Magic: 105-96.

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname