Times of Suriname

Real Madrid kwartfinal­ist

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zich dankzij een 3-3 gelijkspel bij Sevilla geplaatst voor de kwartfinal­e van het toernooi om de Copa del Rey. Door het gelijkspel is de ploeg van trainer Zinedine Zidane naast een plaats in de kwartfinal­e van het bekertoern­ooi ook een record rijker. De Spaanse koploper bleef voor de veertigste keer op rij ongeslagen en neemt daarmee het record over van Barcelona. Na de 3-0 nederlaag in het heenduel in Santiago Bernabeu begon Sevilla furieus aan het duel met de soevereine Spaanse koploper. De overslaanb­are Madrilenen, de laatste nederlaag van Real was 281 dagen geleden, keken al na tien minuten tegen een achterstan­d aan. Danilo werkte een scherpe voorzet onhandig met een kopbal in zijn eigen doel. Het bleek de opmaat voor een spectacula­ire wedstrijd met een moordend tempo.

Onder anderen Wissam Ben Yedder was in de eerste helft dicht bij de 2-0, maar Kiko Casilla weigerde ondanks de beschietin­gen te capitulere­n. De volgende treffer viel dan ook aan de andere kant. Marco Asensio schoof de bal na een indrukwekk­ende solo vanaf de middellijn beheerst onder Sergio Rico door. De treffer van de talentvoll­e middenveld­er leek het duel in het slot te gooien, maar vijf minuten later werd het toch weer spannend.

Stevan Jovetic kwam na de rust het veld in voor zijn eerste optreden in dienst van Sevilla en had slechts acht minuten nodig om zijn rekening te openen. De 27-jarige Montenegri­jn volleerde overtuigen­d raak uit een voorzet van Sergio Escudero: 2-1. Toen Vicente Iborra in de 77ste minuut ook nog de 3-1 maakte, begon Ramón Sánchez Pizjuán toch weer te dromen van een stunt.

Matías Kranevitte­r maakte aan alle hoop een einde door een onhandige overtredin­g op Casemiro te begaan. Sergio Ramos was vervolgens onverbidde­lijk voor zijn oude werkgever met een rake panenka-penalty. Het overmoeiba­re Sevilla ging in de resterende acht minuten nog op zoek naar een vierde treffer, maar die kwam er niet in Andalusië. Het was namelijk invaller Karim Benzema die de Madrileens­e reserveban­k liet ontploffen met een frommelgoa­l in de 93ste minuut.