Times of Suriname

Marks & Spencer boekt hogere omzet

-

LONDEN - Marks & Spencer heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet behaald. Dit bleek gisteren uit een trading update van de Britse warenhuisk­eten over het derde kwartaal van het huidige boekjaar.

“Ik ben tevreden met de reactie van klanten op de veranderin­gen die we doorvoeren in lijn met onze plannen voor het bedrijf”, zei CEO Steve Rowe in een toelichtin­g. De groepsomze­t steeg in de verslagper­iode die eindigde op 31 december 2016 met 5,9 procent, of 4,3 procent bij constante wisselkoer­sen.

Bij Food liepen de opbrengste­n op jaarbasis met 5,6 procent op en bij Clothing & Home met 3,1 procent. In thuismarkt het Verenigd Koninkrijk steeg de omzet in het derde kwartaal met 4,5 procent, terwijl de internatio­nale omzet bij actuele wisselkoer­sen met 18,9 procent toenam.

“Tegen een achtergron­d van een onzeker consumente­nvertrouwe­n blijft het bedrijf gericht op het uitvoeren van de strategie die vorig jaar werd aangekondi­gd”, zei Marks & Spencer donderdag.

Het concern wil onder meer ruim 50 winkels sluiten, waaronder ook in Nederland. Ook verlaat Marks & Spencer een aantal verlieslat­ende markten, waardoor er in totaal ruim 2.000 banen verloren gaan. Internatio­naal wil men bovendien de nadruk leggen op franchises.

De outlook die Marks & Spencer eerder gaf, werd gisteren herhaald. Bij Clothing & Home wordt een stijging van de brutomarge verwacht van tussen de 0 en 50 basispunte­n, terwijl de kapitaalui­tgaven voor het boekjaar uitkomen op 400 miljoen Britse pond. Daarnaast moest het concern een voorzienin­g nemen van 150 miljoen tot 200 miljoen pond vanwege het vertrek uit een aantal internatio­nale markten.

Verder zal het boekjaar mogelijk negatief worden beinvloed door het feit dat bijvoorbee­ld Pasen afgelopen jaar later viel, voegde het concern daar donderdag aan toe. Marks & Spencer komt 24 mei 2017 met de cijfers over het volledige boekjaar. Het aandeel sloot in Londen 0,2 procent hoger op 340,40 pence. (Beursduive­l/Foto: iGrow - WordPress.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname