Times of Suriname

Hogere omzet voor moederbedr­ijf Primark

-

DUBLIN - Associated British Foods heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt. Dit maakte het moederbedr­ijf van onder meer Primark bekend in een trading update over de afgelopen 16 weken, eindigend op 7 januari 2017.

De omzet van de groep steeg in de periode met 22 procent tegen actuele wisselkoer­sen, “als resultaat van het zwakkere Britse pond”, zei AB Foods. Bij constante wisselkoer­sen was sprake van een omzetstijg­ing van 10 procent op jaarbasis.

De opbrengste­n bij retailer Primark stegen met 22 procent op gerapporte­erde basis en met 11 procent tegen constante wisselkoer­sen, dankzij de uitbreidin­g van het aantal winkels. In de afgelopen periode werden onder andere Primark-winkels geopend in het centrum van Amsterdam, Parijs, Hamburg en op het Spaanse eiland Mallorca. AB Foods verwacht dit boekjaar nog zeker 1,2 miljoen vierkante meter aan winkelruim­te te openen.

Kijkend naar andere divisies, steeg de omzet bij AB Sugar dankzij bijvoorbee­ld de hogere suikerprij­zen met 38 procent op gerapporte­erde basis en met 22 procent tegen constante wisselkoer­sen. Bij de divisie Grocery, met onder meer theemerk Twinings, verbeterde­n de marges verder en bij AB Agri steeg de omzet.

De outlook voor heel het boekjaar liet AB Foods donderdag onverander­d. Er wordt een stijging van de aangepaste winst en de operatione­le winst voorzien, aldus het concern.

Het aandeel Associated British Foods steeg woensdag 1,3 procent op 2,698 Britse pond.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname