Times of Suriname

Richemont boekt hogere omzet

-

GENÈVE - Compagnie Financière Richemont heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt en zag in de meeste regio’s groei. Dit maakte het Zwitserse bedrijf, dat luxe artikelen als horloges en sieraden verkoopt, gisteren bekend in een trading update over het derde kwartaal, dat eindigde op 31 december 2016.

In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar steeg de omzet van Richemont met 6 procent tot ruim 3 miljard euro, of met 5 procent gerekend tegen constante wisselkoer­sen.

‘s Werelds op één na grootste concern van luxe goederen na LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton boekte in de meeste regio’s groei. In AziëPacifi­c en de Americas was sprake van een omzetstijg­ing van 9 procent op basis van actuele wisselkoer­sen, terwijl de opbrengste­n in Japan met 11 procent stegen en die in de regio Midden-Oosten/ Afrika met 1 procent toenamen.

In Europa nam de omzet evenwel met 1 procent af. Bij constante wisselkoer­sen stegen de opbrengste­n in Europa echter met 3 procent. In de eerste negen maanden van het boekjaar tot en met december daalde de totale omzet met 7 procent, of 6 procent bij constante wisselkoer­sen, tot circa 8,2 miljard euro.

Voor heel het boekjaar 2016/17 zijn de omstandigh­eden uitdagend, aldus Richemont. De nettowinst komt vermoedeli­jk lager uit dan een jaar eerder, zei het concern donderdag. Toen kon geprofitee­rd worden van de toevoeging van NET-APORTER, dat Richemont in 2015 overnam.

Het aandeel Richemont sloot woensdag in Zürich vlak op 70,90 Zwitserse frank.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname