Times of Suriname

Actiegroep­en doen niet mee aan acties BvL en ALS

-

PARAMARIBO - Vier actiegroep­en, een vakcentral­e en twee politieke partijen (VHP en DA’91) geven aan niet mee te zullen doen met de straatacti­es van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname (ALS), maar wel solidair te zijn met deze lerarenorg­anisaties.

Eerder werd aangegeven dat de actiegroep­en ‘We zijn Moe’, ‘Burgercoll­ectief’, ‘Next Generation, AKMOS, C-47 en ‘Seti Sranan’ klaarstaan om in actie te gaan met de leerkracht­en van de BvL en ALS. Dit werd middels folder gedaan. Harold Cabenda, één van de trekkers van ‘We zijn Moe’ zegt dat dit niet op waarheid berust. De eerdere groepen zouden volgens hem nooit hebben aangeven met de lerarenorg­anisaties de straat op te willen gaan. Vanwege die reden distantiee­rt het ‘Burgercoll­ectief” en de overige groepen zich van de folder. Wel is het zo dat alle groepen solidair zijn met de BvL en ALS.

In een persberich­t geeft het ‘Burgercoll­ectief’ aan: “Vooralsnog zijn er geen afspraken om op organisati­eniveau mee te protestere­n met de docenten, omdat de actiegroep­en de regering naar huis willen sturen en dat niet direct het doel is van de docenten. Sommige individuen van de diverse groepen participer­en wel op eigen titel. Ten slotte blijven wij de actie volgen en wij hopen dat de regering zich spoedig volwassen opstelt en haar verantwoor­delijkheid neemt ten opzichte van studenten die op haar moeten kunnen rekenen om te zorgen dat het onderwijsp­roces niet wordt verstoord.”

DA’91 Angelic Alihusain– Del Castilho zegt eveneens solidair te zijn met de lerarenorg­anisaties. Van meedoen met de acties is tot op dit moment geen sprake. De voorzitter geeft aan de ontwikkeli­ng rond de leerkracht­en op de voet te volgen. En indien leden van haar partij op persoonlij­ke titel willen meedoen, zijn zij daartoe vrij, geeft Alihusain–Del Castilho aan. De vorige week gaf Chandrikap­ersad Santokhi voorzitter van de Vooruitstr­evende Hervorming­s Partij (VHP) aan ook solidair te zijn met de BvL en ALS.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname