Times of Suriname

OM vindt verband tussen drie drugsverda­chten

-

PARAMARIBO – Officier van justitie Nirmala Maikoe vindt dat er sprake is van een verband tussen de drie drugsverda­chten Osborn N, Melissa C en Rushanna P. Ze zegt dat de verdachten op dezelfde vlucht waren. Volgens haar waren de drugs op dezelfde manier in de koffers verstopt. Maikoe zegt dat de verdachten afzonderli­jk zijn afgereisd, maar dat zij door dezelfde organisati­e kunnen zijn benaderd. Ze zegt dat bij Osborn N, die ontkent schuldig te zijn, de grootste hoeveelhei­d drugs in beslag zijn genomen. Volgens haar was het verboden spul bij deze man op dezelfde manier aangebrach­t als die bij de twee andere verdachten.

Osborn N verklaart dat hij Melissa C en Rushanna P niet kent. De twee vrouwen kennen elkaar wel. Advocaat Irvin Kanhai zegt dat er geen verband is tussen de verdachten, omdat er geen sprake is van medeverdac­hten of deelneming­svormen als medeplicht­igheid en uitlokking. De personen waren toevallig op dezelfde vlucht. De raadsman kan zich niet in terugvinde­n in hetgeen de officier aangaf dat de drie mensen door dezelfde organisati­e zijn benaderd, omdat deze informatie niet terug te vinden is in het dossier. Advocaat Jennifer Pinas pleitte voor Melissa C en Rushanna P dat ze hebben bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan de overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen. Volgens haar gaat het om twee jonge vrouwen. Rushanna P is een alleenstaa­nde moeder van 24 jaar met vijf kinderen van wie het oudste 8 jaar en de jongste vier maanden was, toen zij aangehoude­n werd. Melissa C is 28 jaar en is moeder van drie kinderen van wie het oudste 7 jaar en de jongste 3 jaar is.

Volgens Pinas hebben de verdachten vanaf het begin hun volledige medewerkin­g verleend aan het onderzoek. Vanwege hun economisch­e omstandigh­eden gingen ze over tot de strafbare handeling. De vrouwen hebben hun kinderen al tien maanden niet gezien en ze zijn voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. De raadsvrouw vroeg de strafeis voor hen te mitigeren. Officier Maikoe vindt dat de twee vrouwen weliswaar een verhaal hebben, maar dat heeft volgens haar eenieder. Volgens haar moet men instaan voor de consequent­ies van de keuze die wordt gemaakt. In zijn laatste woord zei Osborn N dat hij niet afwist van de drugs en hij zou zich ook niet inlaten met zulke zaken. Rushanna P en Melissa C hebben spijt van hun handelinge­n. Ze vroegen om een kans. Op 6 februari doet de rechter uitspraak. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname