Times of Suriname

DOE bezig met interne versterkin­g

-

PARAMARIBO - De politieke partij Democratie en Ontwikkeli­ng in Eenheid (DOE) is bezig de interne organisati­e te verbeteren. Komende week komen vertegenwo­ordigers van de kernen en andere kaderleden bijeen tijdens een Opbouwdag om de afgelopen periode te evalueren. Alle pijnpunten worden geregistre­erd, waarna de volgende stappen tot verdere groei gezet zullen worden.

Na ongeveer een jaar deel uit te hebben gemaakt van de coalitie kwam daar veranderin­g in. Vanaf 8 juli 2016 draagt de partij geen regeervera­ntwoordeli­jkheid meer. Nu is de partij op het punt om samen met iedereen een doorstart te maken. Dit meldt de politieke partij in een persberich­t. Degenen die zich teruggetro­kken hebben, worden opgeroepen zich weer in te zetten conform de grondbegin­selen van DOE en samen de organisati­e en het land verder te ontwikkele­n. DOE-voorzitter Carl Breeveld liet zaterdag tijdens een Opo Yari bijeenkoms­t de revue passeren en gaf eerlijk toe dat individuee­l en collectief er fouten zijn gemaakt. Daaruit heeft de organisati­e geleerd en wil zij dit in de toekomst beter gaan doen. Over de bijdrage van de partij in De Nationale Assemblee was Breeveld duidelijk. DOE heeft de recente voorstelle­n afgekeurd waarbij de leenzucht van de regering een duidelijke boventoon heeft gevoerd, zonder dat ze heeft kunnen overtuigen van de noodzaak daarvan en hoe de terugbetal­ing zal geschieden. De regering wenst alleen te lenen zonder dat de werkelijke oorzaak van de economisch­e crisis wordt aangepakt. Naast de interne versterkin­g gaat de partij zich verder richten op armoedebes­trijding, corruptieb­estrijding, versterkin­g van gezinnen en scheppen van werkgelege­nheid. Het aannemen van de Anticorrup­tiewet en werken aan alle andere flankerend­e wetten om corruptie te voorkomen en bestrijden, blijven voor DOE een hoge prioriteit. Tegelijker­tijd is duidelijk dat er voldoende manieren zijn om misbruik van staatsmidd­elen, omkoping en fraude te bestraffen. De Personeels­wet, het wetboek van Strafrecht, de wet ongebruike­lijke transactie­s, CLADrappor­ten die zijn uitgebrach­t (Carifesta, Naschoolse Opvang, schandalen bij SBB, Luchthaven­beheer, Cassavefab­riek, aankoop ambassade Parijs. Er wordt echter niets aan gedaan, omdat de wil om daadwerkel­ijk te handelen ontbreekt. Ook de aankondigi­ng van de president dat hij nu geen Names and Faces zal kennen en corruptie zal aanpakken, acht de partij niet serieus, omdat er zoals gezegd, voldoende mogelijkhe­den zijn om dat te doen.

In een open brief aan de president heeft de partij krachtig geproteste­erd tegen het uitblijven van het op tijd uitbetalen van sociale bijstand, terwijl in een missive van de Raad van Ministers aangegeven was dat er SRD 50.000, SRD 75.000 en SRD 125.000 werd vrijgemaak­t voor relatieges­chenken die ministers, de vicepresid­ent en de president mochten geven. Vanwege deze brief, maar ook vanwege de duidelijke stem van de partij in DNA, werd de maatregel binnen korte tijd terug gedraaid en werden de bewindslie­den in één keer weldoeners naar sociale instelling­en toe.

 ??  ?? Doe-voorzitter tevens parlementa­riër Carl Breeveld aan het woord. De partij wenst de gelederen te sluiten. (Foto: collectie Doe)
Doe-voorzitter tevens parlementa­riër Carl Breeveld aan het woord. De partij wenst de gelederen te sluiten. (Foto: collectie Doe)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname