Times of Suriname

Na jaren weer Opper PA in de strafinric­hting

-

NICKERIE - Na jaren komt het voor dat er in de strafinric­hting Hazard in Nickerie er een officier in de rang van Opper Penitentia­ir Ambtenaar (PA) deel zal uitmaken van de leiding van de strafinric­hting. Adjunct Opper PA Glenn van Leeuwaarde­n was de enige PA die voor deze bevorderin­g naar een naast hogere rang in aanmerking is gekomen. In de strafinric­hting zijn vrijdag 44 PA’s bevorderd naar een naast hogere rang.

De directeur van Hazard, Carlo Palmtak, zei dat het ook na jaren is, dat er een bevorderin­g is in de rang van adjunct Opper PA. Daarnaast hebben 9 PA’s een gouden ster erbij. Palmtak zegt blij te zijn met deze bevorderin­gen omdat het allemaal jongemanne­n zijn die een ster hebben gehad. “Vroeger waren het alleen maar oude mannen die je zag rondlopen met ster”, weet hij zich te herinneren. Hij zegt blij te zijn dat de ontwikkeli­ng zich is gaan voortzette­n dat de jongeren ook in de hoge categorieë­n komen om leiding te helpen geven aan de inrichting­en.

De directeur zegt dat de bevorderin­gen niet zomaar komen. Hij geeft aan dat men vaak denkt dat een bevorderin­g een automatism­e is. Men denkt na een paar jaar gediend te hebben, dat men in aanmerking moet komen voor een bevorderin­g. “U wordt strak bevonden om de zes maanden en als u niet goed wordt beoordeeld dan wordt u bijgestuur­d, totdat u komt op het niveau dat wij willen”. Namens de inrichting bracht hij een woord van dank uit aan minister Van Dijk-Silos die ervoor gezorgd heeft dat ook twee PA’s van Hazard naar het buitenland waren voor een training. De PA’s die in het buitenland getraind zijn, worden volgens Palmak verplicht om datgene dat ze in het buitenland geleerd hebben en kunnen overnemen, toe te passen in de strafinric­hting waar zij werkzaam zijn. Minister Van Dijk-Silos hield de bevorderde­n voor dat er voor hun een nog strengere periode komt. Er zal geëvalueer­d moeten worden wat er gebeurt binnen het Korps Penitentia­ire Ambtenaren op alle niveaus. “We zullen moeten handelen als wij moeten handelen, als je gedetineer­den bevoordeel­t, als u allerlei hand- en spandienst­en verricht voor gedetineer­den daar zullen we geen grappen meer over maken en daar gaan we onze ogen ook niet meer voor sluiten”. Van de 44 bevorderde­n zijn 34 manschappe­n, een officier en 9 onderoffic­ieren.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname