Times of Suriname

Partij No Surrender niet naar Kamer

-

HAARLEMMER­MEER - Op een akkerland langs de A4 bij Rijsenhout, in de buurt van Schiphol, zijn gisteren twee vliegtuigb­ommen uit de Tweede Wereldoorl­og tot ontploffin­g gebracht. De bommen van 50 kilo per stuk waren in een zogenoemde springput gelegd om schade door trillingen zo veel mogelijk te voorkomen. De explosieve­n werden destijds door zowel de Duitsers als de geallieerd­en afgeworpen op een ‘schijnvlie­gveld’ dat de indruk van een vliegbasis moest wekken. De afgelopen maanden zijn in het gebied in de gemeente Haarlemmer­meer dertig bommen ontdekt. De Explosieve­n Opruimings­dienst Defensie (EOD) heeft in november en december al vier van de dertig bommen geruimd, de rest komt voor het eind van de maand aan de beurt. Omwonenden hoeven volgens de gemeente Haarlemmer­meer niet te worden geëvacueer­d.

(De Telegraaf) Henk Kuipers (R) en Theo ten Velde van motorclub No surrender tijdens een persmoment in het clubhuis van de motorclub.

DEN HAAG - De politieke partij Rechtdoor gaat niet meedoen aan de Tweede

Kamerverki­ezingen in maart.

Dat meldt No Surrenderk­opstuk Henk Kuipers via Facebook. In een filmpje dat hij van zichzelf heeft gemaakt, laat hij weten dat de poging om in de Tweede Kamer te komen is ‘mislukt’. Financiers van de partij Rechtdoor zouden zijn afgehaakt nadat de politie vrijdagoch­tend een inval deed bij het clubhuis van de motorclub in Emmen. Kuipers richtte de partij op omdat hij ‘het politiek gekonkel’ meer dan zat is. Hij werd door de partijtop, naar eigen zeggen een mengeling van ex-politici, ondernemer­s en zelfs een ex-officier van justitie, als lijsttrekk­er benoemd. Het doel was om één zetel te halen.

Agenten, gemeenteam­btenaren en medewerker­s van het Openbaar Ministerie (OM) waren afgelopen vrijdag de hele dag bezig met het onderzoek in de woning en het clubhuis.

Afgeluiste­rde gesprekken over drugsgebru­ik en -handel in het clubgebouw in Emmen waren de aanleiding voor de actie. Daaruit blijkt dat nieuwe leden duizenden euro’s lidmaatsch­apsgeld moeten betalen en hun drugs moeten kopen bij bestuursle­den. De 48-jarige president van de motorclub in Emmen blijft nog veertien dagen vastzitten.

(De Telegraaf/ Foto: nrc.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname