Times of Suriname

Federer verder op Australian Open

-

TENNIS - Roger Federer heeft zich gisteren met enige moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De viervoudig­e winnaar in Melbourne was na iets meer dan twee uur te sterk voor Jürgen Melzer uit Oostenrijk: 7-5, 3-6, 6-2 en 6-2.

De 35-jarige Zwitser, die na een half jaar zijn officiële rentree op de tennisbaan maakte, opende stroef en kwam vroeg een break achter te staan. Deze repareerde hij, waarna hij op 5-5 twee lovegames noteerde en de eerste set pakte. Nadat Melzer het tweede bedrijf verrassend naar zich toetrok, stelde Federer orde op zaken. De 17-voudig Grand Slam-winnaar ging steeds beter bewegen en liep vooral gemakkelij­ker door zijn servicegam­es heen.

In de tweede ronde treft Federer de 20-jarige Amerikaan Noah Rubin, die zich net als Melzer via het kwalificat­ietoernooi had geplaatst. Rubin rekende in de eerste ronde af met zijn landgenoot Bjorn Fratangelo. Voor Federer betekende de openingspa­rtij in Melbourne zijn eerste officiële wedstrijd sinds zijn verloren halve finalepart­ij tegen Milos Raonic op Wimbledon 2016. Daarin liep hij een knieblessu­re op, waardoor hij de rest van het seizoen langs de kant stond en buiten de top tien viel. Begin dit jaar keerde Federer terug bij de Hopman Cup in Perth, een toernooi dat niet meetelt voor de wereldrang­lijst.

Vorig jaar werd Federer in de halve finales van de Australian Open uitgeschak­eld door de uiteindeli­jke winnaar Novak Djokovic. “Het was een lange weg, maar ik heb het gehaald››, zei de voormalige nummer één van de wereld na zijn eerste optreden in Melbourne. «Ik vind het mooi hier weer te staan en wil graag nog wat langer blijven.’’

(NS)

??  ?? Roger Federer heeft zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De viervoudig­e winnaar in Melbourne was te sterk voor Jürgen Melzer. (Foto: Nusport)