Times of Suriname

Naw Jawaan boekt vierde zege op rij

-

VOETBAL – Naw Jawaan, de huidige kampioen van de Meerzorg Sport Bond, wist zondagavon­d van Jong Tiger met 3-1 te winnen en heeft zodoende zijn vierde zege op rij geboekt. De kampioen verloor de openingswe­dstrijd van het seizoen met 1-0 van Tamansarie, maar herstelde zich nadien.

De snelle jongens van Jong Tiger begonnen heel goed aan dit duel en al in de derde minuut schoot Regillio Temoe de 1-0 binnen. Echter kon het team niet lang van deze voorsprong genieten, want twee minuten later zorgde Rajiv Thakoerdie­n voor de 1-1. Hierna kregen beide teams enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar de kansen werden niet benut. De ruststand was 1-1. In de tweede helft waren de teams ook gewaagd aan elkaar, maar de beslissing viel in de 72ste minuut, toen Thakoerdie­n nog eens scoorde en zijn team op een 2-1 voorsprong bracht. Hierna gooide Jong Tiger alles in de aanval om een gelijkspel af te dwingen, maar de kampioen verdedigde zijn voorsprong goed. In de 83ste minuut kwam het nog eens tot scoren via Rufunlus Valpoort: 3-1. Er kwam geen veranderin­g meer in deze score.

Happy Boys, dat tot deze speelronde geen enkel punt liet liggen en de koploper was, verloor vrij verrassend van Jong Excelsior met 3-2. Jetro Finisie, Jean Louis en Ruben Pikientio scoorden elk een keer voor de winnaar, terwijl Ike Adams twee keer trefzeker was voor Happy Boys.

Schorpioen verloor van The Brothers met 3-2, JVV A won met 2-1 van Bintang Lair A en Jai Hind blikte Prisirie in met 6-1.

In de tweedeklas­se won Redjo van JVV B met 2-1, Real Peperpot was met 5-2 te sterk voor GWU, Deva Boys’82 blikte Inter Tornado met 4-1 in, Nacional vernederde Naw Jawaan B met 12-0 en Tamansarie B zegevierde met 6-1 op Bintang Lair B.