Times of Suriname

Broki en Jong Aurora aan kop

-

VOETBAL - Broki en Jong Aurora hebben zich na twee wedstrijde­n in de koppositie geplaatst van de competitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Dat komt omdat de overige zes andere teams nu elk één wedstrijd hebben verloren. In het stadion van NGVB won Broki van Sentea en Jong Aurora van Princo.

Bij de rust leidde Broki met 2-0 door doelpunten van Sifillion Soekhoe en Severto Altmann. Uit een strafschop in de 84ste minuut bepaalde Clifford Allyne de eindstand. Sentea eindigde de wedstrijd met een man minder, doordat Biza Akiemboto in de 86ste minuut de rode kaart kreeg. Princo onderging een gevoelige nederlaag van 1-0 tegen Jong Aurora, dat zijn tweede wedstrijd won. De gouden treffer werd in de 68ste minuut door Guido Aloboetoe gemaakt.

Su Sport boekte zijn eerste zege door T.Sondi met 3-0 te kloppen. Bij de rust was de stand 2-0 voor Su Sport. Wilmart Seedo van T.Sondi opende de score, door in de achtste minuut de bal in eigen doel te verwerken. Zaken werden in de 40ste minuut nog erger toen Xauilino Emanuels het tweede doelpunt maakte. In de tweede helft bepaalde Clyde Lamsberg de eindstand op 3-0. Ook Vasas pikte een overwinnin­g mee op de derde dag van de competitie door te winnen van Puwanani met 4-2. Alle vier doelpunten van Vasas werden gemaakt door Faustino Koster. Leandro en Winston Misiedjans scoorden voor de tegenstand­er. De competitie wordt morgen voortgezet met de wedstrijde­n: Princo-Puwanani en T.Sondi-Vasas.