Times of Suriname

SCV komt terug van achterstan­d

-

VOETBAL – Kampioen SCV heeft in de eersteklas­secompetit­ie van de Livorno Sportorgan­isatie zijn achtste overwinnin­g geboekt. In het Eddy Blackmanst­adion werd Jivan Jotie verslagen met 3-1, na een blanco ruststand. In de eerste helft kregen beide teams genoeg kansen, maar de doelpunten bleven uit. In de tweede helft werd de score al na vier minuten geopend. Graig Fonkel maakte het doelpunt en gaf Jivan Jotie de voorsprong: 1-0. Lang van de voorsprong kon het team echter niet genieten, want de titelverde­diger trok in de 51ste minuut de score gelijk. Miquel Hill, topscoorde­r in de eerste klasse, maakt het doelpunt: 1-1.

SCV ging door met zijn goed spel en in de 62ste minuut Lyano Ronde bracht de koploper op een voorsprong: 2-1. Jivan Jotie begon hierna steeds meer spelers naar voren te sturen en SCV trok profijt hieruit. Twee minuten voor het einde bepaalde Jonathan Iroredjo de eindstand. Door de overwinnin­g blijft SCV aan kop met 24 punten. Jivan Jotie blijft steken op vijftien punten.

Eersteklas­se: Welgedacht C-Interpul: 4-3. Tweedeklas­se: KD 2011-Cruzeiro: 2-4 en Sudhar-The Red Rose: 3-1. ATLETIEK – Timmoty Tuur en Sabrina Menso, beiden van Profosoe, hebben de U-18 100 meter sprint bij respectiev­elijk de heren en vrouwen gewonnen. Afgelopen weekend organiseer­de de Surinaamse Atletiek Bond wedstrijde­n in het Andre Kamperveen­stadion. Tuur eindigde de 100 meter sprint in een tijd van 11.86 secondes. In de serie zette hij een tijd neer van 12.13 secondes. De Profosoe-atleet liet Daniel