Times of Suriname

AC Milan knokt zich terug

-

VOETBAL - AC Milan heeft een punt overgehoud­en aan de uitwedstri­jd tegen Torino: 2-2. Daar mochten de Milanezen blij mee zijn, want bij een stand van 2-0 miste de thuisploeg een strafschop. Milan loopt wel schade op in de strijd om plaats drie. Het eerste halfuur verliep dramatisch voor Milan. In de 21ste minuut opende Andrea Belotti de score en vijf minuten later zorgde Marco Benassi met een fraaie hakbal voor de 2-0. Het duel leek te worden beslist toen Torino na een half uur een strafschop kreeg na een overtredin­g van aanvoerder Ignazio Abate. Adem Ljajic schoot echter recht op de vuisten van Milan-doelman Gianluigi Donnarumma en dus bleven de bezoekers in leven. Na rust bleek de misser van Ljajic een dure. In de 55ste minuut werkte Andrea Bertolacci de bal van dichtbij in het doel. Vijf minuten later stond het zelfs 2-2. Milan kreeg een strafschop en in tegenstell­ing tot Ljajic faalde Carlos Bacca niet: 2-2. In de slotfase golfde het duel op en neer, maar een winnaar kwam er niet. Ook niet in de laatste minuten, toen Milan met tien man door moest, nadat Alessio Romagnoli met twee keer geel kon inrukken. Door de deling staat Milan in de Serie A vijfde met 37 punten uit negentien wedstrijde­n.

Napoli, de nummer drie, heeft vier punten meer maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar. Het behalen van de derde plek is noodzakeli­jk om de kwalificat­ierondes van de Champions League te bereiken. Torino is negende (dertig punten uit twintig wedstrijde­n). (VI)