Times of Suriname

Titelverde­diger Ivoorkust opent met teleurstel­lend gelijkspel

-

VOETBAL- Titelverde­diger Ivoorkust heeft geen indruk gemaakt in zijn eerste wedstrijd op het toernooi van de Afrika Cup. In Groep C werd er niet gescoord in een bloedeloos duel met Togo: 0-0. Hoewel Ivoorkust met heel wat sterren aantrad, wist het team het publiek in Gabon maar mondjesmaa­t te vermaken.

Ivoorkost begon met spelers als Eric Bailly (Manchester United), Serge Aurier (Paris Saint-Germain) en Salomon Kalou (Hertha BSC) in de basis. Ook was er in het hart van de verdedigin­g een plekje ingeruimd voor ADO Den Haag-speler Wilfried Kanon. Wilfried Bony, ex-Vitesse, begon op de bank en mocht twintig minuten voor tijd invallen.

De titelverde­diger, De Oranje Olifanten, won het toernooi in 2015. Echter kon het team geen indruk maken. Sterker nog, in de eerste helft waren de beste kansen voor Togo. Zo waagde aanvoerder Emmanuel Adebayor na een halfuur een poging. De 32-jarige aanvaller schoot echter ver over. Sinds zijn contract bij Crystal Palace afgelopen zomer afliep, zit de spits zonder club. Een paar minuten na de poging van Adebayor stuitte landgenoot Mathieu Dossevi op Ivoorkust-doelman Sylvain Gbohouo. Togo had vlak voor rust een strafschop tegen moeten krijgen. De scheidsrec­hter zag een handsbal van Adama Traoré in het eigen strafschop­gebied echter over het hoofd.

Na de pauze probeerde Ivoorkust wat meer druk op het doel van De Sperwers te produceren, maar daar slaagde het team van bondscoach Michel Dussuyer maar mondjesmaa­t in. Vlak voor tijd kreeg Aurier nog wel een kans, maar hij miste. Aangezien Togo aanvallend weinig kon klaarspele­n, bleef het 0-0.

(Foxsport)

??  ?? Doelman Kossi Agassa van Togo doet er alles aan om het schot van Jonathan Kodji van Ivoorkust te stoppen. (Foto: Goal)