Times of Suriname

Atmodimedj­o wil tweede ronde CFU halen

-

VOETBAL – “Wij gaan proberen om ons te plaatsen voor de tweede ronde en daarna zullen wij onze plannen verder uitzetten”, zegt trainer Andy Atmodimedj­o van Inter Moengo Tapoe (IMT), dat van 20 tot en 27 februari zal deelnemen aan de 2017 Caribbean Club Championsh­ip. De kampioen van Suriname zit in groep A samen met Greenbay Hoppers (Antigua and Barbuda), Bequia United (Saint Vincent and the Grenadines) en FC Racing (Haïti). De wedstrijde­n zullen gespeeld worden in het Antigua Recreation Ground. Atmodimedj­o zegt dat de trainingen naar dit toernooi al begonnen waren; het team zal ongeveer over een maand moeten afreizen naar het Caribische land. De oefenmeest­er geeft aan dat het een moeilijke periode wordt. De kampioen moet zich nu op drie fronten concentrer­en. Naast de CFU clubkampio­enschappen is de club in een hevige strijd verwikkeld met Leo Victor, Robinhood en Walking Boyz Company om het kampioensc­hap in de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Zondag plaatste IMT zich al voor de volgende ronde van SVB-bekercompe­titie, door van Sunny Point te winnen. De trainer zegt dat hij alle drie competitie­s serieus zal nemen en gaat voor een betere positioner­ing op de ranglijst.

Hij werkt ook eraan dat er zo min mogelijk blessures vallen naar de CFU Clubkampio­en toe. Hij bevestigt dat bepaalde spelers al kampen met blessures, maar hoopt dat ze zich snel herstellen. De trainer die dit jaar het roer overnam bij IMT zou het op prijsstell­en als hij zijn selectie kon versterken op bepaalde posities.

Over de tegenstand­er van IMT in de eerste ronde weet Atmodimedj­o niet veel. “Wij zullen van onze eigen kracht uitgaan”, zegt de oefenmeest­er. Zo zal hij proberen om op balbezit te spelen en kansen te creëren. Als Atmodimedj­o moet kijken naar de Concacaf Gold Cup play-offs, waarbij Suriname tegen Haïti is uitgekomen, dan schat hij het niveau van IMT wel hoog. Atmodimedj­o wil met IMT, Suriname een betere internatio­nale plek bezorgen, want na het toernooi van Natio begint de buitenwere­ld al rekening te houden met ons voetbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname