Times of Suriname

Bundesbank koopt obligaties onder ECB-deposito Pond hard onderuit op negatieve aandelenbe­urzen in Azië

-

FRANKFÜRT - De Duitse Bundesbank koopt voor het eerst staatsobli­gaties in de markt op onder het niveau van de ECB-depositore­nte.

Die belangrijk­e stap heeft de zestig jaar oude Duitse centrale bank gisteren volgens persbureau Reuters genomen. Handelaren hebben de stap van de centrale bank opgemerkt. De Bundesbank zelf wilde hier gisteren niet op reageren. De ECB kondigde in december aan tot en met eind 2017 obligaties aan te kopen om zijn belangrijk­ste doelstelli­ng, verhoging van de inflatie onder maar dicht bij 2%. (De Telegraaf/Foto: CashCow.nl) TOIO - De aandelenbe­urs in Tokio is gisteren met verlies gesloten. De stemming werd gedrukt door de aansterkin­g van de yen ten opzichte van de dollar.

De meeste aandacht in de markten ging echter uit naar het Britse pond, dat met een sterke daling uitkwam op het laagste peil sinds de ‘flash crash’ van oktober. De Nikkei-index van de Japanse aandelenbe­urs eindigde 1 procent in het rood op 19.095,24 punten. Ook op andere beurzen in de regio werden overwegend verliezen geboekt. Zo zakte de Kospi in Seoul 0,5 procent en noteerde de Hang Seng in Hongkong in de middaghand­el 1 procent lager. De All Ordinaries in Sydney won daarentege­n 0,5 procent.

Het Britse pond verloor ruim 1 procent aan waarde en zakte naar 1,20 dollar. Afgezien van de kortstondi­ge crash in oktober stond de Britse munt voor het laatst in 1985 zo laag. Beleggers liepen vooruit op een speech die de Britse premier Theresa May vandaag houdt. De verwachtin­g is dat zij dan aangeeft dat de Britten volledig zullen breken met de gemeenscha­ppelijke Europese markt bij hun vertrek uit de EU.

Beleggers in Japan reageerden verder op cijfers over de ABM Financial News. (Beursduive­l/Foto: Merkkledin­g Mode.nl) machine-industrie in eigen land, waar in november ruim 5 procent minder orders werden ontvangen dan een maand eerder. Die daling was veel sterker dan verwacht.

Verder bleek uit nieuwe cijfers dat de prijzen die Japanse fabrikante­n vragen in december opnieuw lager waren dan een jaar eerder. De afname was wel duidelijk minder sterk dan in voorgaande maanden.

(NU.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname