Times of Suriname

Modehuis Hugo Boss ziet verbeterin­g ondanks lager bedrijfsre­sultaat

-

METZINGEN - Hugo Boss heeft minder omzet behaald in het laatste kwartaal op jaarbasis en verwacht een daling van het bedrijfsre­sultaat over het hele jaar aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachtin­g. Dit maakte het Duitse modehuis gisteren bekend.

De omzet daalde in het afgelopen kwartaal, gecorrigee­rd voor valuta-effecten, op jaarbasis met 1 procent. In euro’s gemeten daalde de kwartaalom­zet met 3 procent tot 725 miljoen euro.

In Europa steeg de omzet in lokale valuta met 2 procent, vooral dankzij gegroeide verkopen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In de Amerika’s was er echter een omzetdalin­g in lokale valuta van 14 procent. In Azië nam de omzet toe, vooral dankzij een sterke verkoopgro­ei in China.Het concern rapporteer­de een 4 procent lagere voorlopige jaaromzet van 2,69 miljard euro. De omzetdalin­g in lokale valuta gemeten bedroeg 2 procent. Het bedrijf meldde in november een winstdalin­g van 17 tot 23 procent ten opzichte van het aangepaste bedrijfsre­sultaat (EBITDA voor bijzondere posten) van 594 miljoen euro in 2015 te verwachten. Nu voorziet het concern uit Metzingen een bedrijfsre­sultaat aan de bovenkant van deze bandbreedt­e. “Dat betekent dichter bij 17 dan bij 23 procent, want het gaat nu beter dan eerder was verwacht”, zei een woordvoers­ter van Hugo Boss desgevraag­d tegen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname