Times of Suriname

Bidden voor welzijn militairen en gezinnen Noord Amerika en Caribisch Gebied

-

PARAMARIBO - De Associatio­n of Military Christian Fellowship (AMCF) van Noord-Amerika en de Caribbean Military Christian Leaders Conference organisere­n van 22 tot 27 januari een gebedsweek; Week of Prayer, (WOP). Gelovige militairen, chaplains/legerpredi­kanten en gemeentevo­organgers van christelij­ke kerken zullen bidden voor het welzijn en de beschermin­g van militairen en leden van andere gewapende machten en veiligheid­sdiensten. Ook zal gebeden worden voor het welzijn van de gezinnen van deze functionar­issen. Dit meldt het Ministerie van Defensie in een persberich­t. Militairen en andere veiligheid­sfunctiona­rissen hebben een bijzonder beroep, waardoor zij te allen tijde bereid moeten zijn om de opdracht van politiek en samenlevin­g uit te voeren voor de veiligheid van burgers en beschermin­g van hun naties tegen buitenland­se agressie. In de uitoefenin­g van hun grondwette­lijke taken lopen zij omwille van hun bevolking grote risico’s op fysieke, mentale of emotionele schade. De Staat en samenlevin­g hebben daarom een morele verantwoor­delijkheid naar iedere militair. Dit is de reden waarom de AMCF militairen materieel en immateriee­l ondersteun­t waar nodig. Deze gebedsweek behoort tot de inspanning­en waarbij regelmatig tot God geroepen wordt om zijn leiding voor deze bijzondere burgers.

Gedurende de gebedsweek worden er verschille­nde activiteit­en ontplooid in de verschille­nde landen. De respectiev­e militaire en veiligheid­sorganisat­ies wisselen via hun geestelijk­e verzorging­sdiensten /chaplancie­s gebedsonde­rwerpen met elkaar om voor speciaal noden van elkaars landen te bidden. Militairen krijgen de gelegenhei­d in de verschille­nde kazernes in groepsverb­and te bidden voor de eigen en elkaars organisati­e. Er wordt ook speciaal gebeden voor de respectiev­e opperbevel­hebbers, ministers van defensie, bevelhebbe­rs en commandant­en en ook voor gewonde en ontspoorde militairen. In Suriname worden er ook activiteit­en ontplooid in het kader van de WOP, aangezien ons land ook vertegenwo­ordigd is in de Associatio­n of Caribbean Military Christian Fellowship oftewel de Caribbean Military Christian Leaders Conference (CMCLC). Onlangs is de legerpredi­kant, majoor Michel Stewart, tot president van de CMCLC gekozen. In deze hoedanighe­id is hij ook de coördinato­r van de activiteit­en in de Caribische landen. Als opening van deze gebedsweek wordt er op 22 januari om 19.00 uur een kerkdienst gehouden in de Trinitatis Lutherse Kerk aan de Mr. Eddy Brumastraa­t 62. Militairen en leden van andere gewapende machten zijn uitgenodig­d om in uniform de dienst bij te wonen.

Op 23 januari wordt er om 07.15 uur een gebedsdien­st gehouden, terwijl de kapel/ kerk dagelijks open zal blijven voor militairen die zich willen terugtrekk­en om individuee­l te bidden. Terwijl er ook dagelijks een groepsgebe­d zal zijn van 10-12 uur. Op 27 januari wordt er een gebedsontb­ijt gehouden in de kapel/kerk van de Memre Buku kazerne van 9.00 -11.00 met een gastspreke­r. De hoop en het geloof is dat God Zijn zegen rijkelijk zal uitstorten over militairen en veiligheid­sfunctiona­rissen in binnen- en buitenland. Bron: Geestelijk­e Verzorging

Nationaal Leger

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname