Times of Suriname

Schietpart­ij Noordeloos was poging dubbele liquidatie

-

NOORDELOOS - De schietpart­ij op de Middenweg in Noordeloos, waarbij in december twee mannen zwaar gewond raakten, was volgens de politie een poging tot liquidatie. Dat heeft de politie gistermidd­ag bekendgema­akt. De politie doet onderzoek om de identiteit van deze schutter te achterhale­n.

De slachtoffe­rs werden in de nacht van zaterdag op zondag 10 december door de politie gevonden nadat alarm was geslagen over schoten die waren gehoord. De jongste van de twee mannen lag in de berm bij een sloot langs de N214. De andere werd enkele meters verderop in een weiland gevonden. De slachtoffe­rs, twee Rotterdamm­ers van 28 en 35 jaar, konden op dat moment nog niet vertellen wie hen heeft neergescho­ten en waarom.

Op de plaats van het delict is een flink aantal kogelhulze­n gevonden. Bij de slachtoffe­rs is geen vuurwapen aangetroff­en. Niet ver bij de plek vandaan zijn bij een tankstatio­n een AC Restaurant en een McDonald’s gevestigd. De politie onderzoekt aan de hand van beelden van beveiligin­gscamera’s of de slachtoffe­rs en mogelijke daders elkaar daar eerst hadden ontmoet.

Het lijkt er op dat de Rotterdamm­ers slachtoffe­r zijn geworden van een drugsruzie. Inmiddels is duidelijk dat de mannen een afspraak hadden in de omgeving Utrecht. Zij reden met een donkere Seat naar deze afspraak. Daar moesten ze overstappe­n in een donkere Audi. De slachtoffe­rs reden vervolgens mee met de man waarmee zij een afspraak hadden. In Noordeloos zijn ze beschoten.

De politie ziet een link naar een autobrand in Groenekan, zo’n 40 km van Noordeloos. Daar wordt ruim een uur na de vondst van de neergescho­ten mannen een donkere tweedeursA­udi in brand gestoken. De brandende auto wordt ontdekt op het parkeerter­rein van hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan. Voordat de brandweer er is, legt iemand de autobrand snel vast. Deze beelden worden getoond in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond.

Mogelijk is deze uitgebrand­e wagen achtergela­ten door de dader die verantwoor­delijk is voor het neerschiet­en van de Rotterdamm­ers. Het blijkt te gaan om een Audi A5 die al in januari 2016 uit Amsterdam is ontvreemd en dus bijna een jaar van de radar is geweest.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname