Times of Suriname

Djokovic en Nadal naar tweede ronde Australian Open

-

TENNIS - Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben dinsdag zonder problemen de tweede ronde van het Australian Open bereikt. De titelverde­diger uit Servië rekende af met Fernando Verdasco en de als negende geplaatste Nadal versloeg Florian Mayer. Djokovic was in Melbourne met 6-1, 7-6 en 6-3 te sterk voor Verdasco. De huidige nummer twee van de wereld won de Australian Open al zesmaal, waaronder de laatste twee edities.

Tegen Verdasco ging de Serviër voortvaren­d van start door in de eerste set een 5-0 voorsprong te nemen. In het tweede bedrijf nam Verdasco direct een break voorsprong, maar in de zesde game brak Djokovic terug. In de tiebreak was Djokovic met 7-4 te sterk. In de derde set kwam de zege van de 29-jarige Djokovic geen moment meer in gevaar. De 30-jarige Nadal had twee uur en vier minuten nodig om zijn Duitse tegenstand­er in drie sets te verslaan: 6-3, 6-4 en 6-4. Vorig jaar verloor Nadal nog in de eerste ronde in Melbourne. De vijftienvo­udig Grand Slam-winnaar zei geen enkele hinder meer te ondervinde­n van een oude polsblessu­re, die hem van medio oktober tot eind december aan de kant hield. “Het is heel belangrijk dat ik geen last meer heb. Als je niet volledig fit bent, is alles moeilijker”, aldus Nadal. Nadal, winnaar van het toernooi in 2009, treft in de volgende ronde de Cyprioot Marcos Baghdatis, die zijn tegenstand­er Mikhail Youzhny bij een 6-3 en 3-0 stand zag opgeven.

De als derde geplaatste Milos Raonic bereikte ook zonder setverlies de volgende ronde. De Canadees, die dit seizoen werkt met Richard Krajicek als coach, klopte Dustin Brown: 6-3, 6-4 en 6-2.

De als achtste geplaatste Dominic Thiem was in vier sets te sterk voor de Duitser Jan-Lennard Struff. De Oostenrijk­er zegevierde met 4-6, 6-4, 6-4 en 6-3. Titelverde­diger Novak Djokovic staat momenteel nog op de baan. De Serviër, zesvoudig winnaar in Melbourne, speelt tegen Fernando Verdasco uit Spanje. (NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het Australian Open. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het Australian Open. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname