Times of Suriname

Egypte blijft steken op gelijkspel

-

VOETBAL - Egypte is er niet in geslaagd om Mali opzij te zetten. De Farao’s bleven in het Stade Port-Gentil steken op een 0-0 gelijkspel. Op een lastig te bespelen veld en een temperatuu­r van tegen de dertig graden trapten beide landen hun Afrika Cup-campagne in Gabon af. Egypte kreeg de eerste mogelijkhe­id via Marwan Mohsen, maar doelman Oumar Sissoko bracht redding.

Halverwege de eerste helft moest Ahmed El Shenawy geblesseer­d het veld verlaten, waardoor Essam El Hadary het doel van de Farao’s moest gaan verdedigen. Een historisch moment aangezien El Hadary met zijn 44 jaar zo de oudste speler ooit op de Afrika Cup werd. In het vervolg bleef Mali zich goed verweren, al kwam het nog wel goed weg bij een geplaatste bal van Mohamed Elneny, na een prima voorbereid­e actie van Mohamed Salah.

Ook na rust kreeg de zevenvoudi­g kampioen een grote mogelijkhe­id om de score te openen. Sissoko voorkwam met een katachtige reflex een kopdoelpun­t van Mohsen, na een voorzet van Mahmoud Hassan Trezeguet. Mali kon weinig meer doen dan tegenhoude­n en voor het ene punt gaan. Egypte was niet bij machte om het verschil te maken. Zo kwam er een kleurloos einde aan een tegenvalle­nd duel: 0-0. (FOX Sports)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname