Times of Suriname

Zalando overschrij­dt omzetgrens van 1 miljard euro

-

BERLIJN - Kledingver­koper Zalando heeft in het vierde kwartaal 1,09 miljard euro omzet geboekt, wat een kwart meer was dan een jaar eerder en de jaaromzet naar ruim 3,6 miljard euro tilt. Dit maakte het Duitse bedrijf gisteren bekend op basis van voorlopige cijfers.

Het bedrijf verwacht dat het aangepast bedrijfsre­sultaat in het vierde kwartaal zal uitkomen tussen 81 miljoen en 104 miljoen euro, waarmee de marge tussen 7,5 en 9,5 procent wordt geraamd. Een jaar eerder was dit aangepaste EBIT-resultaat 72 miljoen euro, bij een marge van 8,3 procent.

Voor heel 2016 rekent het bedrijf op een aangepast EBITresult­aat van 202 miljoen tot 225 miljoen euro, of een marge van 5,6 tot 6,2 procent. “Voor het eerst hebben we de barriere van een miljard euro omzet in een kwartaal doorbroken, wat een duidelijk resultaat is van onze focus op de klant”, zei co-CEO Rubin Ritter. “We zullen groei blijven benadrukke­n en verder investeren achter een immer verbeteren­de klantervar­ing in al onze markten.” Zalando wil in Zweden een plaatselij­k distributi­ecentrum of warenhuis openen in 2017, vergelijkb­aar met de warenhuize­n in Frankrijk en Italië. Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken zijn belangrijk­e markten voor het bedrijf. In Nederland startte Zalando in het vierde kwartaal de personal shopping dienst Zalon. De dienst geeft met een team van 40 stylist stijladvie­s aan mannen én vrouwen.

Ook startte het bedrijf in Nederland met de retourdien­st ‘Zalando haalt op’. Daarmee kunnen klanten zelf bepalen waar én wanneer hun retourpakk­et wordt opgehaald. Klanten die makkelijke­r kunnen retournere­n komen ook weer sneller terug om opnieuw te shoppen, zo blijkt uit onderzoek door de online-kledingver­koper in verschille­nde Europese steden.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname