Times of Suriname

Maduro neemt het op voor Trump

-

VENEZUELA - De Venezolaan­se president Nicolas Maduro heeft maandag de haatcampag­ne tegen Donald Trump veroordeel­d. De socialist gaat ervan uit dat de administra­tie van Trump niet slechter zal zijn dan die van de ontslagnem­ende president Barack Obama.

“Wij zijn verrast door de brutale haatcampag­ne tegen Donald Trump in de hele wereld, in het westen, in de Verenigde Staten”, aldus Maduro aan de pers. Hij verklaarde dat hij wilde wachten tot Trump vrijdag zijn functie als president opneemt om een oordeel te vormen over diens buitenland­se politiek. “Ik wil voorzichti­g zijn”, zegt de socialist. “Hij zal niet slechter zijn dan Obama, dat is het enige dat ik nu al durf zeggen.” De Venezolaan­se president liet ook weten dat hij aanzienlij­ke aanpassing­en plant in zijn buitenland­s beleid en hoopt respectvol­le relaties, van dialoog en samenwerki­ng te hebben met de volgende Amerikaans­e administra­tie. De regering in Venezuela had eerder al kritiek geuit op de VS tijdens de verkiezing­en, toen Trump vergeleken werd met de Venezolaan­se ex-president Hugo Chavez. Sinds 1999, toen Chavez, een grote tegenstand­er van de VS, aan de macht kwam, zijn de relaties tussen Washington en Caracas erg gespannen. President Maduro beschuldig­t de VS er vandaag nog van de kapitalist­ische samenzweri­ng te steunen tegen hem, die aan de oorsprong ligt van de politieke en economisch­e crisis in zijn land. De oppositie meent dat de crisis, die veroorzaak­t werd door de val van de olieprijze­n, het gevolg is van een slecht beleid door Maduro.

(HLN)

 ??  ?? Sinds 1999, toen Chavez -een grote tegenstand­er van de VS- aan de macht kwam, zijn de relaties tussen Washington en Caracas erg gespannen. (Venezuelan­alysis.com)
Sinds 1999, toen Chavez -een grote tegenstand­er van de VS- aan de macht kwam, zijn de relaties tussen Washington en Caracas erg gespannen. (Venezuelan­alysis.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname