Times of Suriname

Gewonden bij schietpart­ij op herdenking­splechtigh­eid voor Martin Luther King

-

VS - Bij een schietpart­ij in het Martin Luther King Jr. Memorial Park in Miami-Dade County, in de Amerikaans­e staat Florida, zijn acht mensen gewond geraakt. Dat melden verschille­nde Amerikaans­e media. In de Verenigde Staten was het maandag Martin Luther King Jr. Day, en in het park vond een grootse viering plaats om het leven van de in 1968 doodgescho­ten burgerrech­tenactivis­t te gedenken. De schietpart­ij vond plaats om 15.40 plaatselij­ke tijd, en volgens verschille­nde media raakten acht mensen gewond. Het zou gaan om drie volwassene­n en vijf tieners. Volgens de politie werden er twee mensen gearrestee­rd, zij worden momenteel ondervraag­d. Daarnaast werden ook twee wapens in beslag genomen. Over het motief van de dader(s) is nog niets bekend.

De aanstaande Amerikaans­e president Donald Trump heeft maandag op Martin Luther King Day, de oudste zoon van de vermoorde burgerrech­tenactivis­t ontmoet. De ontmoeting kwam er na de ophef over Trumps openlijke twist met burgerrech­tenicoon John Lewis.

Trump nodigde Martin Luther King III uit in de Trump Tower in New York, maar stond na afloop van het gesprek de pers niet te woord. King deed dat wel, en had het over een constructi­ef overleg. Hij zei met de aanstaande president gepraat te hebben over hoe de erfenis van zijn vader verdergeze­t kan worden en hoe het voor iedereen makkelijke­r kan worden gemaakt om te stemmen.

Met de ontmoeting wilde Trump vermoedeli­jk het wantrouwen bij de AfroAmerik­aanse gemeenscha­p wegnemen, na zijn woordenwis­seling met burgerrech­tenicoon John Lewis afgelopen weekend. De Democraat Lewis, die voor de staat Georgia in het Huis van Afgevaardi­gden zetelt, had aangekondi­gd niet naar Trumps inaugurati­e te zullen komen. Als reden gaf hij op dat Trump onrechtmat­ig verkozen werd, gezien de zware verdenking­en van Russische inmenging bij zijn campagne. Via Twitter reageerde Trump dat Lewis zich beter kon concentrer­en op de brandende en door misdaad geteisterd­e binnensted­en, dan ten onrechte te klagen over de verkiezing­sresultate­n. “In het moment zelf worden aan beide kanten veel dingen gezegd”, zei King maandag aan de pers over de tweet. “Op een bepaald moment moeten we vooruit gaan en kijken hoe we mensen uit de armoede kunnen halen.” (HLN)

 ??  ?? In de Verenigde Staten was het maandag Martin Luther King Jr. Day. (Yahoo)
In de Verenigde Staten was het maandag Martin Luther King Jr. Day. (Yahoo)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname