Times of Suriname

VN staakt voedseldro­ppings bij Syrische stad Deir al-Zor

-

VS - De Verenigde Naties (VN) zijn gestopt met het droppen van voedsel bij de Syrische stad Deir al-Zor vanwege hevige gevechten in het gebied.

De laatste keer dat de toestellen van het Wereldvoed­selprogram­ma (WFP) van de VN voorraden brachten was zondag. In de door Islamitisc­he Staat (IS) belegerde stad zitten zo’n 110.000 mensen vast. Tot nu toe is 177 keer voedsel en andere voorraad boven de plaats gedropt.

Bij gevechten tussen IS en het Syrische leger zijn de afgelopen dagen zeker 82 mensen gedood. IS is een groot offensief begonnen om een door de Syrische autoriteit­en beheerst deel van de stad in te nemen. IS heeft het grootste deel van Deir alZor en omgeving bezet sinds 2015, maar Syrië controleer­t de luchthaven en aangrenzen­de wijken in de stad aan de Eufraat. Onder de doden zijn volgens het Observator­ium 28 militairen van het Syrische leger en geallieerd­e milities, zeker veertig IS-strijders en veertien burgers. Een door de Amerikanen gesteunde coalitie van Koerdische en Arabische milities en rivalisere­nde door Turkije gesteunde Syrische rebellengr­oepen hebben IS uit een groot deel van Noord-Syrië verdreven, maar het oostelijke woestijnge­bied hebben ze nog in handen. Vorige maand heroverde IS nog onverwacht de stad Palmyra, 185 kilometer ten zuidwesten van Deir al-Zor.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname