Times of Suriname

PGM capitaal analyse en commentaar

-

Wij geloven dat de aandelenko­ersen op vooral de Amerikaans­e beurzen in combinatie met de 13-jaar hoge koers van de Amerikaans­e dollar t.o.v. andere wereld valuta op z’n zachtst gezegd aan de te hoge kant liggen. Met de plannen van Trump om maatregele­n te nemen om de door de globaliser­ing verloren gegane banen terug naar de VS te halen, gecombinee­rd met een torenhoge staatsschu­ld van bijna 20 biljoen Amerikaans­e dollar, zijn de hoofdingre­diënten aanwezig voor een nieuwe wereldrece­ssie en krediet crisis.

Hogere importbela­sting zullen gegarandee­rd een stijgende inflatie opleveren, daar alle uit China (en andere landen) geïmportee­rde producten direct duurder zullen worden.

Hiernaast zijn het juist China en andere buitenland­se economieën die de grootste koper zijn van Amerikaans­e schatkistp­apier, welke als tegen reactie mogelijker­wijs deze zullen dumpen, met stijgende rente tot gevolg. Meer informatie over de PGM Component 50 Index kunt u vinden op de site van deze http://www.pgmcapital.com/pgm-index/

We hopen u hiermede voldoende te hebben geïnformee­rd en kijken uit om u verder van dienst te kunnen zijn.

Tot de volgende week.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname