Times of Suriname

Leraren krijgen vandaag antwoord van DNA

-

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee (DNA) zal de leraren uiterlijk vandaag laten weten wanneer de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname door de regering ontvangen worden om in overleg te treden. Melvin Bouva, vicevoorzi­tter DNA, gaf de in actie zijnde leraren gisteren de zekerheid dat DNA-leden zich na het gesprek van donderdag ernstig hebben beziggehou­den met het vraagstuk.

“Ik wil niet dat u zich misleid voelt door te denken dat de regering niet bereid is te werken aan de herwaarder­ing.” Het parlement heeft zich volgens Bouva ingespanne­n om met de regering in overleg te treden en de regering heeft aangegeven bereid te zijn met de bond te werken aan een oplossing. Bondsvoorz­itter Wilgo Valies zegt dat de bond niet alleen een overleg wil, maar een goed resultaat voor de leraren. Aan de hand van de opstelling van de regering zal de bond bepalen welk antwoord daarop wordt gegeven.

Bouva gaf ook aan dat de leraren onaangekon­digd naar het parlement zijn gegaan. Volgens hem zou het college graag op een andere manier op de hoogte gesteld willen worden dat de bond wederom ontvangen wil worden. Valies merkte op dat het parlement wil dat de leraren zich aan procedures houdt, terwijl de regering zich niet aan conventies houdt. Bouva zegt dat het parlement een bemiddelen­de rol vervult en op verschille­nde momenten partijen heeft gevraagd om met dialoog de zaak op te lossen. Volgens Valies is bij het gesprek van donderdag uitputtend aan het parlement uitgelegd waar het bij de leraren omgaat. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft beloofd alles in het werk te stellen om partijen om de tafel te krijgen. De bond is tot heden echter niet uitgenodig­d, waardoor de leraren het gevoel bekruipt, dat het parlement zich niet druk maakt of ze wel of niet staken, en of er wel of geen school is. Voor de leraren is het van belang dat de regering zich houdt aan conventies, en de vakbond als wettige vertegenwo­ordiger van de leraren erkent. Dat de regering informatie­sessies houdt met leraren, terwijl de vakbond geen inbreng heeft gehad in het resultaat die de regering nu presenteer­t, daar heeft de bond moeite mee. “We zijn bezig met onze internatio­nale partners zaken voor te bereiden. De regering moet afblijven van de conventies die de Staat heeft geratifice­erd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname