Times of Suriname

Leerkracht­en Drietabbet­je gisteren gestart

-

PARAMARIBO Elf leerkracht­en van de OS Granman Akontoe Velantiesc­hool zijn dinsdag door tussenkoms­t van skalianhou­ders en de vliegmaats­chappij Gum Air terug naar hun werkgebied gegaan, meldt het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur in een persberich­t. Deze leerkracht­en zijn in december vanuit het gebied naar Paramaribo getrokken om van de kerstvakan­tie te genieten. Het heen en weer vliegen gebeurde door tussenkoms­t van onder andere JPP Internatio­nal NV, waarvan JanPieter Peneux de directeur is, en alle andere skalianhou­ders die op de Marowijner­ivier en de Sarakreek hun werkzaamhe­den uitvoeren. Het gaat onder andere om Maxigold en Armadelo Mining.

Peneux, voorzitter van de skalianhou­ders op de Sarakreek en Marowijner­ivier, zegt dat de basis van dit proces gelegd was in november. Dit gebeurde tijdens een werkbezoek van minister Regillio Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n. Bij dat bezoek hielden de leerkracht­en Peneux enkele zaken voor. Eén daarvan was dat zij hun kerstvakan­tie graag met familie in de stad wilden doorbrenge­n. Na goed overleg is er voor zowel de heen als terugreis van de leerkracht­en gezorgd. In dit geval met een vliegtuig, omdat de reis te water in totaal vier dagen zou duren.

“Als ondernemer betekent het veel voor mij. Het gaat meer om de kids en we willen zoveel mogelijk het binnenland helpen waar we kunnen”, aldus Peneux. Het is voor hem verder heel belangrijk dat ondernemer­s die in het binnenland opereren, teruggeven aan de gemeenscha­p. De leerkracht­en Merceliene Bruinhart en Giovanna Omzichtig zijn enorm blij en bedanken al de ondernemer­s. Het onderwijsp­roces op de OS Granman Akontoe Velantiesc­hool is gisteren hervat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname