Times of Suriname

Acht jaar voor brute rover

-

PARAMARIBO - De rechter heeft Marlon V maandag conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d tot acht jaar gevangenis­straf.

Hij is schuldig bevonden aan een beroving die gepleegd is op 22 september 2012. Marlon V is in 2015 aangehoude­n. Zijn kompanen zijn reeds gevonnist.

Marlon V ging samen met anderen naar een supermarkt aan de Nieuw Weergevond­enweg. De drie slachtoffe­rs schrokken in de vroege ochtend wakker van geluiden die zij hoorden. Op een gegeven moment hadden zij door dat zij te doen hadden met gewapende rovers. Zij werden vastgebond­en door die rovers en tot bloedens toe mishandeld. De daders gingen ervandoor met belkaarten en een grote hoeveelhei­d goederen. Ook namen ze een bestelbusj­e van de slachtoffe­rs weg dat naderhand op een leegstaand perceel in De Goede Verwachtin­g werd achtergela­ten. Naast dat busje werd er een gebruikte belkaart aangetroff­en. Uit het onderzoek bleek dat de belkaart deel was van een serie belkaarten die een week voor de beroving was geleverd bij de supermarkt. Uit gegevens van Telesur blijkt dat die belkaart op dezelfde dag van de beroving is opgewaarde­erd. Het nummer waarop de belkaart is opgewaarde­erd, was van Marlon V. De vriendin van Marlon V heeft bij de politie verklaard dat het mobiele nummer waarop er is opgewaarde­erd werkelijk door de man werd gebruikt. Ook een medeverdac­hte die eerder is aangehoude­n en reeds is gevonnist, verklaarde dat het nummer van de man is. Twee van zijn kompanen deden aanwijzing­en en verklaarde­n dat Marlon V een houten trap had meegenomen om te klimmen. Die trap was ook aangetroff­en. Marlon V blijft ontkennen zich schuldig te hebben gemaakt aan deze brute beroving. De rechter zegt dat Marlon V nooit eerder veroordeel­d is, maar zij kijkt naar de omstandigh­eden. Zijn kompanen zijn al een aantal jaren veroordeel­d, maar hij wist zich schuil te houden voor de politie. Politieman­nen herkenden hem in 2015 toen de man samen met iemand in een voertuig zat. De politie vermaande hen te stoppen, maar zij reden weg. Zij kwamen in botsing met een ander voertuig wat hen dwong uit te stappen. Zij bleven echter niet staan, maar renden weg. De politie was genoodzaak­t vuurwapeng­eweld te gebruiken. De persoon die samen met Marlon V was, werd geraakt en liet het leven.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname