Times of Suriname

Liquidatie Utrecht verijdeld

-

UTRECHT - De politie heeft mogelijk dit weekend een nieuwe liquidatie in Utrecht voorkomen. Twee mannen met wapens werden na een achtervolg­ing in Huizen aangehoude­n. Ze worden nu verdacht van het voorbereid­en van een moord.

Agenten zagen de 25-jarige Amsterdamm­er en een 24-jarige man zonder vaste woonplaats in de wijk Overvecht in een auto zitten en wilden de twee controlere­n. Daarop scheurden ze weg richting Huizen. Hier kon de politie ze na een achtervolg­ing oppakken. Dinsdag heeft de rechter-commissari­s besloten dat ze langer vast blijven zitten.

De aanhouding volgde kort na de liquidatie van Hakim Changachi aan de Faustdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De man werd vorige week doodgescho­ten. Een nicht van het slachtoffe­r zei die dag in De Telegraaf uit te gaan van een persoonsve­rwisseling.

“Hakim heeft absoluut een crimineel verleden, maar het was geen zware jongen. Ik denk dat ze de verkeerde hebben doodgescho­ten en dat de twee die zaterdag zijn opgepakt, voor het daadwerkel­ijke doelwit kwamen”, zegt Nora.

De familie van Changachi, die in het verleden meermalen voor drugsdelic­ten is veroordeel­d, verkeert in diepe rouw. De broer van Hakim overleed vorig jaar na een plofkraak in Duitsland. De wagen verongeluk­te toen de plofkraker­s met duizelingw­ekkende snelheid terugreden naar Nederland. De familie Changachi is een beruchte familie.

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland vindt het veel te kort door de bocht om nu te spreken van een vergisliqu­idatie. “We kijken wel naar het verband tussen de liquidatie en de verdachten”, aldus een woordvoerd­er. Bewoners van de flat waar Hakim woonde, zeggen dat er meerdere criminelen wonen in de straat die doelwit zouden kunnen zijn. Mogelijk stonden meerdere personen op een ‘dodenlijst’. Eén van criminelen liep al langer met een kogelweren­d vest rond. Volgens omwonden was dat Hakim. De nicht van het slachtoffe­r bestrijdt dat nadrukkeli­jk.

Er zijn meer moorden waarbij aanvankeli­jk werd uitgegaan van een vergissing, terwijl later bleek dat de doodgescho­ten persoon toch het beoogde doelwit was. Soms groeien criminelen zo snel en blijven ze onder de radar van de politie, waardoor in eerste instantie niet duidelijk is waarom iemand gedood werd.

(De Telegraaf/ Foto: AD) Het onderzoek neemt geruime tijd in beslag en bewoners moeten met behulp van ladders hun woning betreden. 13:00 Internatio­nal - African Nations Cup: Algeria - Tunisia

15:10 Comedy serie: Friends 16:00 Internatio­nal - African Nations Cup: Senegal - Zimbabwe

18:10 Diamond Blue:

De Basis (Herh.)

18:45 Movie: Mr. Church 20:40 Talkshow: The Tonight 07:00 BBC Nieuws

07:35 Steven Reyme

Ministries

08:10 Fitness: Shuan T

Pure Cardio

09:00 Caribbean Newsline 09:35 Batman: Mad as a

Hatter

10:00 Tv.Film: The Maze

 ??  ?? Rubberkorr­els mogen dan veilig zijn om op te sporten, wetenschap­pers bekijken nu of microplast­ics en chemische bestrijdin­gsmiddelen een milieurisi­co vormen.
Rubberkorr­els mogen dan veilig zijn om op te sporten, wetenschap­pers bekijken nu of microplast­ics en chemische bestrijdin­gsmiddelen een milieurisi­co vormen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname