Times of Suriname

Gabon en Burkina Faso spelen gelijk

- Pierre-Emerick Aubameyang van Gabon wordt in het strafschop­gebied onderuitge­haald door doelman Herve Koffi van Burkina Faso. (Foto: EPA)

VOETBAL - De poulefase van de Afrika Cup wordt steeds meer een garantie voor gelijke spelen. Gabon en Burkina Faso noteerden de zesde remise: 1-1. Beide landen startten het toernooi zaterdag ook al met een gelijkspel en vooral voor Gabon - tegen Guinee-Bissau - was dat een teleurstel­ling.

Onder aanvoering van PierreEmer­ick Aubameyang ging de gastheer op zoek naar een zege tegen Burkina Faso. Dat zou een hele grote stap betekenen richting de knock-outfase. Na zeven minuten veerde het publiek in Libreville voor het eerst op toen Denis Bouanga de lat teisterde boven doelman Herve Koffi. Aubameyang kopte de bal uit de rebound te zwak in, waardoor de 0-0 op het bord bleef. Maar halverwege de eerste helft kwam daar veranderin­g in. Niet Gabon, maar Burkina Faso nam verrassend de leiding. Slecht verdedigen van Johann Obiang bood Prejuce Nakoulma een riante mogelijkhe­id. Hij passeerde vervolgens Didier Ovono, die er wat houterig uitzag. Toch gingen beide landen rusten met een 1-1 tussenstan­d, nadat Koffi de op snelheid geraakte Aubameyang in de zestien vloerde. De sterspeler verzilverd­e vanaf de stip het buitenkans­je.

Na de pauze kreeg Ajacied Bertrand Traoré, invaller aan de kant van Burkina Faso, bijna loon naar werken na een individuel­e actie. Ovono voorkwam echter een achterstan­d. In het vervolg maakte Gabon de meeste aanspraak op de drie punten. Koffi verijdelde in de slotfase een doelpunt van Bouanga en een kopbal van Serge Angoue verdween net naast het doel van Burkina Faso. De 1-1 betekende alweer het zesde gelijke spel op de Afrika Cup. De blessures van Jonathan Pitroipa en Jonathan Zongo (beiden Burkina Faso) waren een smet op het duel. Hun toernooi is wellicht ten einde.

(FOX Sports)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname