Times of Suriname

Spelers Bintang Lair zwaar gestraft

-

VOETBAL - Vier spelers van Bintang Lair kregen in totaal een schorsing van acht wedstrijde­n opgelegd van het tuchtcolle­ge van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De vier spelers kregen elk een rode kaart in de SVB-bekerwedst­rijd tussen Bintang Lair, van lidbond Meerzorg Sportbond (MSB) en Papatam in het Meerzorgst­adion. MSB heeft de straf van deze vier spelers overgenome­n en zo zijn ze geschorst voor de komende MSB-wedstrijde­n.

Dwanye Mertowidjo­jo kreeg in de 43ste minuut de rode kaart, omdat hij een tegenstand­er trapte. Hij werd voor dit onsportiev­e gedrag geschorst voor twee wedstrijde­n en kreeg een boete van SRD 150. In de 58ste minuut kreeg doelman Clifton Kartodikro­mo de rode kaart, omdat hij een tegenstand­er een scoringska­ns had ontnomen. Bij een doorbraak van Papatam hield Kartodikro­mo de bal buiten zijn doelgebied vast. Hij kreeg de rode kaart. De spelers van Bintang Lair waren niet eens met de beslissing van de scheidsrec­hter en scholden hem uit. Frankie Kartodikro­mo en Reverino Blank kregen de rode kaart voor het uitschelde­n van de scheidsrec­hter. Clifton Kartodikro­mo werd geschorst voor een wedstrijd en kreeg een boete van SRD 50. Frankie Kartodikro­mo werd voor drie wedstrijde­n geschorst en Blank voor twee wedstrijde­n. Kartodikro­mo kreeg verder een boete van SRD 200 en Blank een van SRD 150.

Verder heeft het tuchtcolle­ge ook twee spelers van Rica Prof van Moengo Sportbond zwaar gestraft. In de SVB-bekerwedst­rijd tussen Rica Prof en A Coconut gaf Angelo Asampa een tegenstand­er een elleboogst­oot en Johnny Martino schold de scheidsrec­hter uit. Asampa werd voor drie wedstrijde­n geschorst en Martino voor vier wedstrijde­n. Asampa en Martino kregen elk een boete van SRD 250.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname