Times of Suriname

PSV en Gremio akkoord over Beto

-

VOETBAL - PSV en het Braziliaan­se Gremio hebben in principe een akkoord bereikt over de Peruaanse aanvaller Luiz Beto da Silva. Er moet nog wel een aantal formele zaken worden geregeld alvorens de 20-jarige Beto groen licht krijgt om op het vliegtuig te stappen naar Brazilië. De aanvaller stond gisterocht­end nog in de vrieskou op het trainingsv­eld van PSV. “Het is goed voor mijn ontwikkeli­ng, omdat ik meer kans krijg om te gaan spelen”, zei hij over de aanstaande transfer. “Gremio is een grote club, ik kijk ernaar uit om er naartoe te gaan. Ik hoop snel te horen dat het rond is. Het is nog even afwachten.”

Beto nam vorig jaar met Peru deel aan de Copa America. Hij speelde tot dusver vier interlands. Bij PSV, dat hem een jaar geleden transfervr­ij overnam van Sporting Cristal, maakte hij nooit zijn opwachting in het eerste elftal. Voor Jong PSV kwam hij in twee seizoenen 27 keer in actie. In die duels scoorde hij vier keer.

Volgens Braziliaan­se media incasseert PSV een half miljoen euro voor Beto en de Eindhovens­e club zou ook een deel van de transferre­chten behouden. Hoewel technisch manager Marcel Brands eerder aangaf, dat er geen versterkin­g gehaald hoeft te worden bij een vertrek van Beto en Florian Jozefzoon, die ook aast op een vertrek, denkt trainer Phillip Cocu daar anders over. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname