Times of Suriname

Liverpool met moeite langs Plymouth Argyle

-

VOETBAL - Liverpool heeft in de derde ronde van de FA Cup met moeite het kleine Plymouth Argyle van zich weten af te schudden. Na de 0-0 in het eerste duel was het team van Jürgen Klopp in de replay met 0-1 te sterk voor de League Two-club. Liverpool treft in de volgende ronde Wolverhamp­ton Wanderers.

Klopp stuurde tijdens de eerste ontmoeting met Plymouth op Anfield het jongste elftal ooit voor Liverpool het veld in (23 jaar en 296 dagen). De jongelinge­n kregen voor de herkansing versterkin­g van Daniel Sturridge en Philippe Coutinho die vanwege een enkelbless­ure pas voor het eerst sinds november in de basis stond. De twee ervaren krachten lieten zich meteen zien. Sturridge claimde in de beginfase een strafschop, waarna Coutinho na ruim een kwartier belangrijk was bij de openingstr­effer. De Braziliaan vond zijn landgenoot Lucas met een corner en de vrije verdediger kopte zijn eerste goal sinds september 2010 binnen.

Plymouth liet zich niet van de wijs brengen door de achterstan­d en dook tijdens het restant van de eerste helft meerdere malen gevaarlijk op voor het doel van Loris Karius. De Liverpool-keeper redde met moeite op een fraaie knal van Graham Carey, terwijl Arnold Garita maar net van scoren werd afgehouden door Trent Alexander-Arnold. Liverpool creëerde na rust via Sturridge en debutant Harry Wilson mogelijkhe­den om het duel vroegtijdi­g te beslissen, maar het was Plymouth dat nog dichter bij een treffer kwam. Liverpool kreeg in de slotfase nog een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Divock Origi faalde vanaf de stip. Door de misser bleef het spannend tot de laatste seconden, maar Plymouth wist de verlenging niet te forceren.

(FOX Sports)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname