Times of Suriname

Omzet Burberry neemt toe

-

LONDEN - Burberry heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere onderligge­nde omzet geboekt. Dit meldde het Britse concern voor luxe goederen gisteren voorbeurs over het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 december 2016. De omzet van Burberry steeg onderligge­nd met 4 procent op jaarbasis naar 735 miljoen Britse pond. De vergelijkb­are omzetstijg­ing bedroeg 3 procent. In de Britse thuismarkt bleven de resultaten ‘uitstekend’ en in Frankrijk was sprake van verbeterin­g.

In de markten van Noord-en Zuid-Amerika was sprake van een lage enkelcijfe­rige procentuel­e daling. In de Verenigde Staten waren de trends overeenkom­stig de eerste helft van het gebroken boekjaar, zei Burberry.

Groei werd onder andere veroorzaak­t door een sterke vraag naar nieuwe producten. Vooral luxe tassen waren volgens Burberry populair.

“We blijven maatregele­n nemen om onze activiteit­en te laten groeien en onze plannen om efficiënte­r te worden liggen op koers”, zei CEO Christophe­r Bailey.

Burberry zei geen wijziginge­n aan te brengen ten opzichte van de verwachtin­gen voor inkomsten uit retail, groothande­l en licenties zoals die tijdens de halfjaarci­jfers werden gegeven. Een eerder verwacht voordeel voortkomen­d uit wisselkoer­sbeweginge­n voor dit lopende boekjaar is neerwaarts bijgesteld van 125 miljoen naar 115 miljoen Britse pond. Het aandeel Burberry sloot dinsdag op de beurs in Londen 2,7 procent lager op 15,93 Britse pond.

(Beursduive­l/Foto: ILoveFashi­onRetail.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname