Times of Suriname

Biden: Russen grootste bedreiging voor wereld

-

ZWITSERLAN­D - Rusland is de grootste bedreiging voor de internatio­nale orde. Dat zei de Amerikaans­e vicepresid­ent Joe Biden gisteren in zijn laatste grote toespraak. Hij zei dat Washington moet samenwerke­n met Europa om zo een vuist te kunnen maken tegen Vladimir Poetin.

Biden hield zijn toespraak in het Zwitserse Davos, waar op dit moment het World Economic Forum (WEF) plaatsheef­t. Over een dag wordt Donald Trump beëdigd als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Trump heeft eerder verzoenend­e signalen afgegeven aan Moskou. Tegelijker­tijd lijkt hij het uiteenvall­en van de Europese Unie aan te moedigen. Zo sprak hij lovend over het vertrek van Groot-Brittannië uit de unie.

De boodschap van Trump krijgt veel kritiek van Biden. Hij waarschuwd­e dat Poetin waarschijn­lijk zal proberen om de verkiezing­en in Europa te beïnvloede­n, zoals Rusland ook in de VS zou hebben gedaan. “Onder president Poetin gebruikt Rusland elk middel dat beschikbaa­r is om barsten te veroorzake­n in het Europese project, de breuklijne­n van Westerse landen te testen en om terug te keren naar een politiek die bepaald wordt door invloedsfe­ren.” De verkiezing­en in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië zal Poetin ongetwijfe­ld proberen te beinvloede­n, zei Biden. “En opnieuw is het doel duidelijk: de liberale internatio­nale orde ten val brengen.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Joe Biden met zijn vrouw. (Yahoo)
Joe Biden met zijn vrouw. (Yahoo)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname