Times of Suriname

Brownies gemaakt met koffie

-

Ingrediënt­en

Bereidings­wijze

400 gram witte suiker

250 gram blom

1 1/2 theelepel baksoda snufje zout

115 gram boter

115 gram margarine

30 gram ongezoete cacaopoede­r 240 milliliter hete sterke koffie 2 eieren

120 milliliter karnemelk

115 gram boter

2 eetlepels ongezoete cacaopoede­r 60 milliliter melk

455 gram poedersuik­er

1 theelepel vanille-extract Voorbereid­ing: 15min › Bereiding: 30min › Klaar in:45min

1. Verwarm een oven voor, op 175 Vet een bakplaat voor koekjes (met opstaande randen) in. Meng de suiker, blom, baksoda en het zout samen in een kom.

2. Doe 115 gram boter, margarine, 30 gram cacaopoede­r en de koffie in een magnetronb­estendige kom. Verwarm in de magnetron gedurende drie minuten, al roerend na elke minuut, tot alles goed gemengd is. Klop de eieren en de karnemelk in een kom. Roer het bloemmengs­el door het cacaomengs­el, meng tot een geheel. Giet het mengsel op de ingevette bakplaat.

3. Bak in de voorverwar­mde oven tot de bovenkant droog is en de randen beginnen los te komen van de zijkanten van de bakplaat, ongeveer 20 minuten. 4. Verhit de resterende 115 gram boter, 2 eetlepels cacaopoede­r en 60 ml melk in een steelpan op middelhoog vuur tot alles is gemengd, ongeveer 5 minuten, roer vaak. Voeg de poedersuik­er en vanille-extract toe en roer tot een glad mengsel. Giet de warme glazuur over de warme brownie. Laat de brownie volledig afkoelen voor je ze in stukken snijdt.

(Allrecipes.nl/Foto: wikiHow)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname