Times of Suriname

Moengo heeft weer normaal stroom

-

MOENGO/PARAMARIBO - De elektricit­eitsvoorzi­ening voor Moengo is gisteren genormalis­eerd. Afgelopen zaterdag is in de centrale van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) te Moengo de derde machine van de vier machines die dit gebied van elektricit­eit voorzien, defect geraakt.

Als gevolg van het ontstane vermogenst­ekort was het bedrijf sindsdien genoodzaak­t buurten beurteling­s uit te schakelen. Dit meldt de EBS in een persberich­t. Allereerst is geprobeerd een machine van Albina over te brengen naar Moengo, maar deze bleek naderhand ongeschikt te zijn. Het tweede back-up plan is toen ingezet, waarbij een mobiele generator met een capaciteit van 1.2 MW vanuit Nickerie is gehaald en na de nodige modificati­e in de centrale is gekoppeld en getest.

De technici van de EBS hebben ter oplossing van dit probleem lange uren gemaakt en zich enorm ingezet om de situatie zo spoedig mogelijk te normaliser­en, wat thans is gelukt. Reeds anderhalve maand geleden is bij het defect raken van enkele machines de bestelling geplaatst voor een CAT-machine ten behoeve van de EBS-centrale te Moengo. Het streven is deze machines binnen twee weken te installere­n waardoor het probleem structuree­l zal zijn opgelost. In de komende periode zal dan ook met man en macht gewerkt worden aan de installati­e van voormelde machine. Tot dan kan het voorkomen dat er af en toe stroomonde­rbrekingen plaatsvind­en, maar de EBS doet alles eraan dit tot een minimum te beperken. De EBS biedt haar verontschu­ldigingen aan voor het ontstane ongerief en bedankt de gemeenscha­p voor het door hen getoonde begrip en het opgebracht­e geduld. Ook is zij de districtsc­ommissaris van Marowijne, de politie, de transporte­ur Kuldipsing­h en haar medewerker­s die hun schouders onder het werk hebben gezet, zeer erkentelij­k voor hun geleverde bijdrage tot het bereiken van dit resultaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname