Times of Suriname

Nadal en Raonic verder op Australian Open

-

TENNIS - Rafael Nadal en Milos Raonic hebben gisteren zonder al te veel problemen de derde ronde bereikt op de Australian Open.

Nadal (30) rekende in drie sets af met de een jaar oudere Marcos Baghdatis. Het werd 6-3, 6-1 en 6-3 voor de Spanjaard.

De nummer negen van de plaatsings­lijst kwam geen moment in de problemen tegen de Cyprioot, die in 2006 nog tot de finale reikte in Melbourne.

Nadal won de Australian Open in 2009. In de derde ronde is Alexander Zverev zijn tegenstand­er. De 19-jarige Duitser was in de eerste ronde in een vijfsetter te sterk voor Robin Haase.

Raonic, de nummer drie van de plaatsings­lijst, versloeg Gilles Müller in drie sets 6-3, 6-4 en 7-6 (4).

De Canadees die sinds kort gecoacht wordt door Richard Krajicek brak de linkshandi­ge Luxemburge­r zowel in de eerste als in de tweede set een keer. In de derde set kwam het tot een tiebreak en daarin werkte Müller één wedstrijdp­unt weg, waarna Raonic het alsnog afmaakte.

Met zijn overwinnin­g maakte de 26-jarige Raonic een einde aan een zegereeks van zes partijen van Müller. De 33-jarige Müller maakte vorige week in Sydney indruk door voor het eerst in zijn loopbaan een ATP-toernooi te winnen. In de derde ronde neemt Raonic het op tegen de Fransman Gilles Simon, die 25e staat op de wereldrang­lijst. Gaël Monfils had een viersetter nodig om de derde ronde te bereiken. De als zesde geplaatste Fransman rekende af met de Oekraïner Alexandr Dolgopolov: 6-3, 6-4, 1-6 en 6-0.

In de derde ronde treft Monfils de als 32e geplaatste Duitser Philipp Kohlschrei­ber. Dominic Thiem rekende in vier sets af met de Australiër Jordan Thompson: 6-2, 6-1, 6-7 (6) en 6-3. In de derde ronde treft de als achtste geplaatste Oostenrijk­er de Fransman Benoit Paire. (NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft gisteren de derde ronde bereikt op de Australian Open. Nadal rekende in drie sets af met Marcos Baghdatis. Het werd 6-3, 6-1 en 6-3 voor de Spanjaard. (Foto: De Telegraaf)
Rafael Nadal heeft gisteren de derde ronde bereikt op de Australian Open. Nadal rekende in drie sets af met Marcos Baghdatis. Het werd 6-3, 6-1 en 6-3 voor de Spanjaard. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname