Times of Suriname

Titelverde­diger OSV start met nederlaag

-

VOETBAL – Titelverde­diger OSV is de competitie van Para Sportbond gestart met een nederlaag. In het Nacionello­sportcompl­ex verloor de kampioen van Real Meursie met 3-1. Bij de rust stond OSV nog voor met 1-0. Beide teams begonnen de wedstrijd goed, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. De teams bleven aanvallen en OSV opende in de 30ste minuut de score. Laqwyn Brondenste­in maakte het doelpunt: 1-0. Nog voor het rustsignaa­l moest Real Meursie verder met een man minder, want Randall Gemert kreeg de rode kaart.

In de tweede helft kon OSV in de beginfase zijn voorsprong niet verdubbele­n en dit werd het team fataal. In de 50ste minuut bracht Jonathan Eduards de teams op gelijke hoogte: 1-1. Twee minuut later nam Real Meursie zelf de voorsprong door een doelpunt van Marvin Amelo. Real Meursie ging door en in de 60ste minuut werd de voorsprong verruimd: 3-1. Eduards maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Een minuut na het doelpunt van Eduards, werd ook OSV gereduceer­d naar tien man. Jonathan Grootfaam kreeg zijn tweede gele kaart. Aan deze score kwam er geen veranderin­g meer. In de andere wedstrijd won de nieuwkomer Aquila van Locomotief met 4-1. Roche Gambier, Orfo Sno, Bonsho Gambier en Safije Plet maakten de doelpunten voor de nieuwkomer, terwijl Juhininio Pengel de enige treffer van Locomotief maakte. Pengel kreeg later in de wedstrijd de rode kaart. De competitie wordt op zondag weer voortgezet met de wedstrijde­n: Ghana-Real Meursie en OSV-Locomotief.