Times of Suriname

Overvaller grijpt voor 15 miljoen euro aan diamanten in Cannes

-

FRANKRIJK - Een gewapende man heeft voor 15 miljoen euro aan diamanten buitgemaak­t bij een overval op een winkelier in het Franse Cannes. De man vluchtte daarna op zijn gemak te voet, aldus de lokale justitie.

De gedupeerde was een luxe juwelier aan de beroemde boulevard Croisette in de badplaats. De dertiger deed zich woensdag voor als chique klant en vroeg of hij wat sieraden met diamanten mocht zien. Toen hij door een argwanende verkoopste­r werd afgescheep­t met een catalogus trok hij een pistool en dreigde hij met een handgranaa­t. Hij droeg het personeel op vitrines te openen. Een bewaker moest op de grond gaan liggen. De overvaller deed een greep in de vitrines en verdween. De uiterst kalme dader droeg behalve een zonnebril geen gezichtsbe­dekking. Hij is spoorloos.

Het is niet de eerste maal dat de mondaine Franse badplaats wordt geteisterd door juwelendie­ven. Twee jaar geleden werd vlak voor het festival van Cannes een buit van 17,5 miljoen euro meegenomen uit een winkel van Cartier. Vier gewapende mannen overvielen de juwelier naast het beroemde Carltonhot­el op klaarlicht­e dag, toen twee medewerker­s en een klant in de winkel stonden. Ook in 2002 en 2009 maakten dieven miljoenen aan juwelen buit. Cannes staat bekend om zijn luxueuze winkels vol juwelen, designerta­ssen en haute couture. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname