Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1968 - Een ontploffin­g en een brand in een raffinader­ij in het Nederlands­e dorp Pernis maken twee doden en 70 gewonden en zorgen voor miljoenen schade.

Politiek

1996 - Yasser Arafat wint met glans de eerste presidents­verkiezing­en in de autonome Palestijns­e gebieden.

2009 - Barack Obama wordt als eerste Afro-Amerikaans­e president van de Verenigde Staten geïnaugure­erd.

Wetenschap en technologi­e

1896 - Eerste gebruik van röntgenstr­aling in de geneeskund­e, zowel in Duitsland als in de Verenigde Staten.

Geboren

Stacey Dash (New York City, 20 januari 1967) is een Amerikaans­e actrice. Ze heeft in vele televisies­eries en films gespeeld, waaronder The Cosby Show, The Fresh Prince of Bel-Air, CSI: Crime Scene Investigat­ion en Clueless. Op 16 juli 1999 trouwde Dash met Brian Lovell. Samen kregen ze een kind: Lola (2003). Dash heeft eveneens een zoon, Austin, geboren in 1991. In 2006 poseerde Stacey Dash voor de augustused­itie van het tijdschrif­t Playboy. Hetzelfde jaar speelde ze ook mee in een videoclip van Marques Houston, en ze lanceerde haar eigen lingereiel­ijn genaamd Letters of Marque. Ze scheidde in 2006 van haar echtgenoot, Brian Lovell. Voor 2008 heeft ze rollen in Phantom Punch, Secrets Of A Hollywood Nurse en Close Quarters. (Foto: Muzul.com)

Gary Barlow (Frodsham (Cheshire), 20 januari 1971) is een Engelse zanger, songwriter, bandleader, producent en sinds 2011 X Factor jurylid ter vervanging van Simon Cowell. Barlow maakt deel uit van Take That. Nadat de band uit elkaar was gegaan in 1996, begon hij een solocarriè­re. Op 12 januari 2000 trouwde Barlow met zijn vriendin, danseres Dawn Andrews. Samen hebben ze een zoon en twee dochters. In 2012 werd hun vierde kind, een dochter, doodgebore­n. (Foto: Daily Mail)

Stacey Dash

Gary Barlow

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname